17-04-2017... DE kraker op dat moment in het Zeeuwse Voetbal. De meubelboulevard van Poortvliet stroomde vol deze 2de Paasdag, maar ook rond het veld van SPS zag het zwart van de mensen. Bij winst van Apollo zouden de blauw witten boven aan staan, bij winst vergroot SPS de voorsprong en komen ze 5 punten los te staan. Dat laatste gebeurde helaas en Apollo keerde huiswaarts met een 3-1 nederlaag. Maar ook SPS werd uiteindelijk geen kampioen en zodoende stond deze wedstrijd half december weer op de planning in de 4de klasse B.

10-12-2017... Zoals de laatste weken gebruikelijk was het weer puzzelen geblazen. RJ was deze week ook afwezig, die gaat verhuizen naar Sint Johanna 3 straten verderop en verder de vaste afwezigen door blessures. Robin Vermeulen was wel weer beschikbaar en Jelle Kesselaar sloot ook aan, de -19 was vrij deze zaterdag en als grootste verrassing stond de best voetballende Nagelkerke op het wedstrijdformulier. Sander maakte zijn rentree bij het 1ste elftal en vermaakte zich uitstekend op de bank naast Gérard en Jelle. Ondertussen kon hij mooi oefenen voor de aanstaande voetbalquiz in 2018.

En de wedstrijd begon stormachtig. In dit tempo kon onze vaste supporter Jaap wel eens straalbezopen naar huis gaan, want bij elk doelpunt (van Apollo)een slok uit zijn veldfles.. dan kan het hard gaan, zeker als het na 3 minuten al 1-2 staat. Justin was de eerste die raak schoot uit een corner, daarna gelijk de 1-1 en een minuut later was het Robin Vermeulen die wederom uit een corner raakschoot. Na de 1-2 een overheersend Apollo wat continue op de helft van SPS speelde en de kansen kreeg om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Grote kansen werden om zeep geholpen door Jan en alleman. Het had binnen een half uur 1-6 kunnen staan, maar daar dacht de keeper met een paar fabelachtige reddingen anders over. Plus dat het soms slordig was en de ballen richting misten. Toch werd het nog 1-4 voor rust, twee maal Robin Korsuize die de bal steeds keurig terug kreeg van Dennis en de aanval goed afrondde. En ook nu was het binnen een minuut weer 2-4. Waar we normaal kritisch zijn op eigen spelers, we hebben tenslotte al genoeg onnodige tegendoelpunten gekregen, had de scheids hier wel mogen affluiten voor buitenspel. Mario stak keurig zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter negeerde hem vanuit de middencirkel en het was 2-4. Jammer, zeker als je ziet dat de grensrechter van SPS wel continue gelijk kreeg en de scheids floot.

Maar we wat ons vooral aan konden rekenen was dat het nog geen grotere voorsprong was. Veel kansen en dan is het zonde dat je de tegenstander nog enigszins hoop geeft. SPS was verre het SPS van vorig seizoen. Het frisse, leuke voetbal wat ze vorig jaar op de mat legde was niet te bekennen. Zeker onze vaste supporterskern wil je dan trakteren op meer doelpunten dan dat we nu deden. Dat was dan ook ons doel. Want voor de rest.. er waren zeer weinig mensen te bekennen op het Sportpark voor de terugkeer van hun verloren zoon Peter Dekker.

Ook de 2de helft weer genoeg kansen, maar het was alleen Dennis die nog een keer raak schoot. Ardjan was nog dichtbij met een bal op de paal, Dennis met een niet te missen kans en Sander (L) zijn schot werd geblokt door een speler. SPS kwam niet echt meer in het stuk voor en het was vooral een gezapig potje. Van de 7 overwinningen op een rij, was dit de minste wedstrijd. Maar ook nu win je nog vrij makkelijk, waar van te voren dat allerminst zeker was.

Op naar de kraker aankomende vrijdag. Dan trappen we weer af om 14.15 uur en wel tegen DWO’15, de nummer 2 in de competitie die vandaag gelijkspeelde tegen Smerdiek. Bij winst eisen wij plek 2 op en kunnen we een paar weken genieten van de winterstop. Maar makkelijk zal het zeker niet worden. Tot dit seizoen spottend Door Wanhoop Opgericht genoemd door iedereen in de gemeente Borsele, dit jaar een serieuze concurrent. Het beloofd een spektakel te worden in ’s Gravenpolder! Voorlopig eerst maar eens kijken of het doorgaat met de serieuze sneeuw die nu valt. De gebroeders de Nooijer genieten lekker van de zon op Curaçao in ieder geval! Mazzelaars!

Aanvullende gegevens