Een spannende donderdag, vrijdag en zaterdag.. gaat het wel door, gaat het niet door?! Het verlossende antwoord kwam van Nico op zaterdagochtend om 10.30 uur; er kan gespeeld worden. Wat extra zand in de doelgebieden en gaan!

Speciaal voor deze wedstrijd kwam Dennis terug van zijn vakantie in Curaçao en verder de vertrouwde namen van de laatste weken. Dat beloofde dus wat. DWO in goede vorm, Apollo in de winning mood, veel wedstrijden in de omgeving afgelast dus extra publiek en de strijd om plek 2 achter het ongenaakbare Halsteren, wat vandaag ook weer uithaalde thuis tegen Vosmeer. 16-0... Niet te doen. En ook Smerdiek strijd nog volop om plaats 2, dat beloofd in ieder geval een spannend 2018 te gaan worden.

Zoals de laatste weken was ook Sander weer overgeheveld van 2 naar het vlaggenschip voor extra stootkracht voorin. En ook leider Johan gebruikt zijn stootkracht steeds vaker buiten de biljarttafel. Zijn, vermeende, relatie met de mama van Sander en zijn te aanhankelijke broer Dennis zorgt nu al voor ongemakkelijke taferelen met het kerstdiner volgende week. Lekker gezellig ook, samen wordfeuten aan tafel terwijl de rest geniet van een sappig stukje kalkoen.

De opstelling was bijna ongewijzigd na de wedstrijd tegen SPS en Jelle Kesselaar, Sander, Daniel en Jaimy namen plaats op de bank. Jaimy had te veel last van een schop op zijn knie tegen SPS en Tom nam zijn plaats in.

De start was fenomenaal. Een verkeerde bal van de keeper belandde bij Pino, die legde hem terug op Dennis die keihard binnenschoot. Binnen een minuut was het dus al 1-0. Een heerlijk begin en Jean-Paul had bijna de 2-0 op zijn schoen. Een schot van een metertje of 20 spatte uiteen op de lat. Zijn schot verdiende een beter lot. Binnen 8 minuten was de stand weer gelijk. Kenmerkend voor Apollo; in plaats van de bal weg te schieten, wilde Moreno een Zidane pirouette doen, bal veroverd door DWO en niet Pino, maar Pinto pakte dit cadeautje dankbaar uit en schoot onberispelijk raak. We konden weer opnieuw beginnen. De wedstrijd golfde wat op een neer. DWO creëerde niks, Apollo speelde veelvuldig op de helft van de tegenstander en was veelvuldig gevaarlijk, echter was de eindpass vaak slordig of zat de keeper er goed tussen. Toch de 2-1; Pino legde wederom de bal keurig terug en Moreno maakte zijn foutje meer dan goed door de bal met zijn linker binnen te schieten. En natuurlijk was het ook weer 2-2. DWO pakte wederom een cadeautje dankbaar uit. Nu was het Justin die de bal weg had moeten schieten, maar de bal werd wederom te makkelijk veroverd en de sterke spits Joel Danielse schoot de gelijkmaker op het scorebord.

Wederom een kenmerkende tegengoal. We gaven zeer weinig weg, maar DWO komt 2 keer tot scoren voor fouten van ons die echt te voorkomen zijn. Gelukkig kwamen we voor rust wel door een Marco van Basten achtige goal op 3-2. Een mooie pass van Robin Vermeulen werd gepromoveerd tot doelpunt door Jean-Paul. De 3de voorsprong, zouden we het eindelijk eens vast kunnen houden tot de 90ste minuut?!

Het antwoord was volmondig NEE. DWO speelde de 2de helft zoals Apollo de 1ste deed. Binnen een minuut was het 3-3 door wederom Danielse en Apollo kwam er nog weinig aan te pas. DWO was nu de partij die op onze helft speelde en besliste het duel in de 73ste minuut door gouden invaller Ewout de Graaf. En een paar minuten later schoot hij zelfs de 3-5 binnen. Apollo kreeg nog een paar kansen om in de wedstrijd terug te komen. Maar zoals de gehele 2de helft zat het er niet in. Beide helften was het speelbeeld hetzelfde. Apollo dicteerde helft 1, DWO helft 2. Dan zou je kunnen zeggen dat een gelijkspel terecht was, maar de wedstrijd wordt beslist na de 2de helft en dan moet je concluderen dat DWO de terechte winnaar is en de aanval op plek 2 heeft afgeslagen. DWO heeft meer de echte wil om een wedstrijd over de streep te trekken en geen tegendoelpunten te krijgen. Als je nagaat.. Cadzand is geen hoogvlieger, verre van, maar heeft wel 6 doelpunten minder tegen dan ons. Daar moet absoluut aan gewerkt worden. Doordat Smerdiek ook had gewonnen van Wolfaartsdijk, waren we naar plek 4 afgezakt.

Tijd voor winterstop. Kan iedereen bij komen van een uiteindelijk mooie 1ste seizoenshelft. 8 overwinningen, een gelijkspel en 3 nederlagen. De strijd om plek 2 en een periodetitel is nog niet voorbij! Aan ons om te zorgen dat we een plek bij de 1ste 4 behalen. Zaterdag 27 januari spelen we wedstrijd 13 tegen Wolfaartsdijk. En daar hebben we nog wat goed tegen te maken na een de 0-1 nederlaag van vorig jaar.

Voor de vaste lezers een fijne kerst, een gelukkig nieuwjaar en tot 2018!

Aanvullende gegevens