Tweede kerstdag mocht Apollo weer meedoen met het traditionele zaaltoernooi van Arendskerke in het Omnium in Goes. Normaal veel animo, dit jaar wat minder door blessures en werkenden op deze dag. Maar des al niettemin toch weer een sterk elftal wat de blauw witte brigade vertegenwoordigde; Moreno, Jermaine, Jelle Kesselaar, Damian Krier, Joey, Andy en Rohan. Als leider was natuurlijk René aanwezig en Dennis Nagel maakte zijn debuut als leidinggevende van een zaalteam. Na een vooroverleg met zijn stiefvader en leider van Apollo 1, Johan Braam, was hij er klaar voor.

De poule voor ons begon om 9.30 uur tegen de ploeg waar de 1ste seizoenshelft mee was geëindigd; DWO’15. Dit keer wel een makkelijke overwinning. Op het veld een leuke ploeg, in de zaal middelmaat. Jermaine en zijn bro Moreno wisten het net te vinden en zodoende werd deze wedstrijd met 1-3 over de streep getrokken. Lebo stuntte in de poule door te winnen van RCS met 3-1 en wij mochten hierna aantreden tegen de vedettes van Kloetinge. Bij het gewone veldvoetbal misschien een immens groot verschil, in de zaal wisten ze nip te winnen met 2-1 en scoorde Jelle Kesselaar een mooie goal bij de toekomstige doelman van Apollo Dylan de Kam. Broeder Robin Braam moet nog even zijn best doen om hem over te halen om over een paar jaar bij ons de goal te verdedigen, voorlopig doet hij dat met verve bij Kloetinge.

RCS was inmiddels wakker geworden en had orde op zaken gesteld. Leider Dennis vertelde dat ze met 8-1 van DWO en 6-0 van Kloetinge hadden gewonnen. En ook wij gingen er op; 8-1. Moreno redde de eer en had bijna een 2de doelpunt op zijn slof, maar de paal stond die treffer in de weg.

Wedstrijd 4 begon prima door een goal van Jermaine, maar lebo schoot 3 keer achter elkaar raak en het was 1-3. Dat betekende een 4de plaats in de poule, waar stiekem misschien wel wat meer in zat.

Leider Dennis vond er geen zak aan en vertrok teleurgesteld naar huis. Zo gevoelig als hij is voor een goede sfeer, zo afwezig was dat in de sporthal. De laatste jaren is het steeds minder druk in het Omnium, de bar is verre van gezellig en Sander (L) was inmiddels ook alweer vertrokken. Gelukkig konden we een beroep doen op Sanne. Want Sanne vermaakte zich WEL meer dan prima. Zo waren haar vriendinnen Renee en Anne gearriveerd, had Sanne een broodje mexicano met de lekkerste curry van Nederland (Oliehoorn, onthoud die naam!!) en vriendlief Andy liet duidelijk zien dat hij het zaalvoetballen niet verleerd was.

De volgende wedstrijd was tegen Zeeland Sport en het was binnen 2 minuten 2-0 voor Apollo door een doelpunt van Moreno en Sanne maakte gelijk naam als leidster; Rohan mocht er ook eindelijk in en gaf gelijk een wereldpass op een speler van Zeeland Sport die de bal zo in eigen doel gleed! Helaas waren de Vlissingers, met menig zaalvoetballer, toch te sterk en wonnen ze terecht met 2-4. Volgende kans om te winnen kwam een half uur later. Het altijd sterke Dauwendaele had dit jaar een offday en mocht tegen de onze spelen. René begon zonder Andy en Rohan en het was zo 3-0 voor FCD. Het deed Sanne pijn aan haar ogen en ze trof gelijk maatregelen door ze snel in te brengen en met Andy en Rohan was het weer snel een wedstrijd en was het 3-2. Via een counter werd het 4-2 en Moreno wist in de laatste secondes nog de 4-3 te scoren.

Eindelijk was het zover... de laatste wedstrijd van de dag om plek 15/16. Wolfaartsdijk had schijnbaar nog minder animo en kwam met de halve C1 op de proppen. Het stond binnen no time 4-1 voor Apollo door 3 schitterende doelpunten van Krier en een goal van Jermaine. Maar wolfaartsdijk maakte gebruik van het te makkelijk denken van Apollo en kwam onverwachts terug tot 4-4. Dat betekende penalties. Jermaine maakte de beslissende en het geslaagde toernooi eindigde op een 15de plek.


Met wat meer geluk hadden deze kleine nederlagen omgezet kunnen worden in een overwinning en waren we iets hoger geëindigd. Helaas.. het zat er niet in. Lichtpunt van de dag is toch wel Sanne. Als ex Patrijs en ex Wolfaartsdijk, was ze volledig gefocust op Apollo en dankzij haar harde, doch rechtvaardige inbreng liep het wel gesmeerd.

Dat was het wat betreft Apollo 1 voor het jaar 2017. Iedereen een fijne jaarwisseling en 27 januari trappen we voor de competitie weer af met een uitwedstrijd tegen Wolfaartsdijk. De weken ervoor oefenen we op 13 januari om 14.00 uur uit bij Colijnsplaat, 16 januari uit naar Veere en 20 januari spelen we thuis tegen de mannen van Zeeland Sport om 14.30 uur.

Aanvullende gegevens