Eindelijk onze 1ste wedstrijd in 2018. Tegen Colijn te weinig man, vorige week afgelast tegen Veere en Zeeland Sport door de vele regenval en vanavond konden we dan eindelijk aftrappen om toch enigszins ritme op te doen voor de start van de competitie.

De wedstrijd van Veere werd een week later gespeeld en deze dinsdagavond stonden we dus op de Bieweg in Veere om aan te treden tegen de koploper in de 4de klasse A.

Om 13.00 uur nog 16 man, Jesper zou Joey vervangen onder lat, maar gaandeweg druppelde de afzeggingen en stonden we met 14 man in Veere, waarvan er nog 2 twijfelgevallen waren en Wynston in de rust weg moest om zijn moeder naar Schiphol te brengen. Maar al met al, vooral lekker om weer eens een balletje in wedstrijdverband te trappen.

Ondanks het niet al te beste weer kwamen ook de geblesseerde Robin Braam, Jermaine en Pascal kijken. En uiteraard de nieuwe Nico en Leo Wisse waren er ook; Jelle en Corné Kesselaar. Klasse!! Zij zagen dat Apollo de 1ste 20 minuten goed speelde en via Dennis, Pino en Wynston er een paar keer gevaarlijk uit kwam. Een sliding van Dennis eindigde net naast en Ardjan schoot nog een keer naast en vanaf dat moment werden we alleen maar slordiger. Veere kwam beter in het spel en zonder gevaarlijk te worden namen ze wel het heft in handen. Pino kwam nog een keer voor de goal, maar de 1ste de beste kans voor Veere was gelijk raak. Een ongelukkige terugspeelbal van Jaimy pakte Jesper op, totaal niet de bedoeling en eigenlijk flauw dat de scheidsrechter hiervoor floot. Zeker omdat het Veere aan de andere kant precies hetzelfde overkwam later in de wedstrijd en er vervolgens niks aan de hand was.

De indirecte vrije trap werd kiezelhard binnengeschoten en het was 1-0. Niet lang hierna de 2-0 door een diepe bal die wonder boven wonder werd binnen gehouden, Daniel werd uitgespeeld, de spits kwam voor Tom en het was 2-0. Zonde! 2 kansen, 2 goals. Wij 3 goede kansen, 0 goals. Na deze goal werden we wel weer iets sterker, maar het leidde niet tot een aansluitingstreffer.

Na rust gelijk 2 grote kansen; Pino besloot de keeper te omspelen in plaats van gelijk te schieten en miste en Moreno schoot recht op de keeper. En dat was het wat Apollo betreft. Veere was slordig in de eindpass en wist nog maar 3 keer te scoren, het hadden er ook 5 meer kunnen zijn. Opmerkelijk feit was dat Jesper nog een penalty wist te stoppen, helaas ging de rebound er alsnog in.

Apollo en oefenen.. geen gelukkige combinatie dit seizoen. Vandaag een terechte 5-0 nederlaag, 1 helft bij vlagen leuk meegevoetbald, 2de helft op de 1ste 5 minuten na niks meer laten zien.

Maaaaaar gelukkig doen we het in de competitie een stuk beter. Dan mogen we aantreden in en tegen Wolfaartsdijk om 14.30 uur. En we willen natuurlijk ons niet nog een keer blameren na de 0-1 nederlaag van vorig seizoen. We staan op scherp en met de tactiek van Wolfaartsdijk zit het ook wel goed volgens intimi rond de trainer van de oranjehemden; schieten van afstand!! We zijn gewaarschuwd.

Aanvullende gegevens