Een slechte generale wordt meestal gevolgd door een goede repetitie en dat was het enige waar Apollo zich aan kon vast houden deze week. Tot nu toe een matige voorbereiding in 2018, mede door het weer, en een midweekse nederlaag kwamen wij op 27 januari aan in Wolfaartsdijk. Traditioneel een lastig potje.

Teamspelers als de Korsuizes zijn, waren ze naar de Bax Shop gereden om in ieder geval ontspannen het veld in te gaan door het kopen van een nieuwe muziekbox. Vervoerd door Jaimy kwamen ze met pokkeherrie aan in de polder. De rest van het team was allang gearriveerd en popelde om het veld in te gaan. Een redelijk compleet elftal moest de 3 punten mee terug nemen. Alleen RJ, Pascal, Damian Krier, Ardjan, Robin Braam en Tristan speelden niet mee. Wynston was weer teruggekeerd na een lange blessure en Joey was gelukkig hersteld van de griep.

En wat een begin. De 1ste 3 minuten was Wolfaartsdijk de baas op eigen veld, maar daarna was het al snel over. Een schitterende goal van Pino (passje van Gérard op Dennis, die hem vervolgens goed voorgaf) en zijn eerste treffer van 2018 lag keurig in het netje. En binnen 10 minuten was de wedstrijd gespeeld. Een te korte terugspeelbal van Wolfaartsdijk kwam in de voeten van Jean-Paul die er wel raad mee wist en de wedstrijd eigenlijk al op slot gooide. Wolfaartsdijk kwam hierna snel nog een keer voor Joey, maar hij redde prima op een matig schot waar meer uit had kunnen worden gehaald.
Daarna was het eenrichtingsverkeer en hadden er vele doelpunten kunnen vallen voor Apollo; 1-1 kansen, 2 ballen van de lijn, goede reddingen van de keeper, schoten die net naast gingen, balletje op de lat, bijzondere buitenspel situaties afgevlagd door een bijzondere grensrechter, slordige eindpass en onze tegenstander speelde een paar omschakelsituaties zeer slordig uit waardoor het ook niet meer spannend werd. Zeker niet toen Dennis een kwartier voor rust de 0-3 aantekende. Wat tevens de ruststand was.

Na rust eenzelfde beeld, alleen het 1ste kwartier niet veel kansen. Wolfaartsdijk kwam er ook niet uit en wij waren nu heel slordig om goed voor de goal te komen. Slechte passes, te gehaast en vooral Moreno viel op door slechte keuzes. Wij verdenken hem er van dat hij de schoenen van Jaimy aanhad. Die heeft de gave om tegen tegenstanders aan te schieten terwijl er niemand in de buurt is!
Toch maakte hij de 0-4 en de laatste 10 minuten waren weer voor Dennis, met 3 doelpunten bepaalde hij de eindstand op 0-7. Dubbele cijfers hadden gekund, het zat er niet in door onszelf, maar al met al een prima start van 2018.

De wedstrijd van DWO’15 was afgelast door het overlijden van iemand bij Cadzand, Smerdiek verloor van Waarde en zo kwamen wij op de 3de plek terecht vandaag. 1 punt achterstand op DWO, maar ook een wedstrijd meer. Het beloofd spannend te worden de komende 13 wedstrijden. Het ongenaakbare Halsteren won met 7-0 van ‘Answest’ en passeerde de grens van 100 doelpunten voor (de 1ste club in heel Nederland in het standaardvoetbal!!). Volgende week zal Hansweert proberen revanche te nemen voor deze nederlaag, maar ook voor de 3-5 nederlaag tegen ons. Een wedstrijd waarin we knap terug kwamen van een 2-0 achterstand. We zijn gewaarschuwd! Om half 3 wordt er afgetrapt in ‘s –Gravenpolder.

Aanvullende gegevens