Een zo goed als compleet Apollo had deze zaterdagochtend weer net zoveel spanning als 16 december; keuren Nico en broeder Leo het veld goed voor vandaag? Het antwoord was weer volmondig ja. En na wat zand in de doelgebieden gestrooid te hebben, konden de mannen van Apollo om 13.15 uur verzamelen voor de wedstrijd tegen Hansweertse Boys. Een ploeg die het ons de 1ste wedstrijd zeer lastig had gemaakt en misschien wel meer verdiende dan een 3-5 eindstand.

Jermaine maakte die dag het verschill als wissel, zou hij dat vandaag weer kunnen?

Voor de wedstrijd nog een mooi woordje van Adrie Bal voor we de nieuwe trainingspakken kregen uitgereikt. Chef trainingspak Robin Korsuize pakte het praatje over en na vele regels die hij zelf verzonnen had, mochten we eindelijk omkleden. Apollo stond er sterk op vandaag en er moesten keuzes gemaakt worden. Zo begonnen vandaag Daniel, RJ en Justin op de bank en was Arie in de basis terug gekeerd nadat hij vorige week afwezig was door trieste omstandigheden.

En Apollo begon dan ook ijzersterk en weer was het Jermaine die het verschil maakte. De keeper van HWB liet de bal los en hij wist de bal nog net met zijn punt binnen te tikken. Het startsein van een eentonige wedstrijd. Apollo was vele malen sterker dan de individualisten van Hansweert en voor rust het al 5-0. Ook nu gold weer; werd het zuiver uitgespeeld, dan had het al 8-0 kunnen staan. Niet elke kans gaat raak, maar we hadden er zeker meer mee kunnen doen. Joey pakte een schot van misschien wel de beste voetballer uit 4b, Steven Fitsch en dat was het wel. HWB viel vooral op door gescheld op elkaar, een paar vervelende overtredingen en zo goed als ze wedstrijddag 1 startte, zo matig was het nu.

De 2de helft was het zelfde beeld. Apollo viel aan en HWB had niks te vertellen. Na de 7-0 schoot de goed ingevallen spits van HWB de 7-1 op het bord en daarna ging Apollo vrolijk verder met scoren. Bij 11-1 stopte de teller wat betreft Apollo zijnde en dezelfde spits strafte een spaarzame fout van Gérard af. Die dacht dat hij nog 20 was en zo even weg kon draaien. Maar in werkelijkheid zag het eruit als een Scania die in zijn achteruit reed. Helaas, 2 treffers tegen. Al overheerste natuurlijk het goede gevoel vandaag, je scoort niet wekelijks 11 doelpunten. Mooie aanvallen en goede goals. Apollo speelde fris en liet zijn dat het zeker voor een prijs gaat dit seizoen.

De treffers kwamen ditmaal op naam van Jean-Paul (4), Dennis (4), Moreno (2) en Jermaine. Over de aantallen wordt nog druk gediscussieerd, maar het schijnt dat Pino vandaag zijn 150ste goal ooit maakte en Dennis 200. Dennis denkt zelf 250 en Pino staat volgens andere bronnen al op 168. Prima, maar de vieux en de rode wijn die mannen van het bestuur als presentje hier voor kregen smaakte zeker niet minder!

Deze zaterdag maar 2 wedstrijden; buurman Kwadendamme verloor met 0-3 van SPS en wij wonnen van HWB. Dat betekende dat wij met 2 wedstrijden meer dan DWO nu op plek 2 staan en over 2 weken vertrekken naar het ongenaakbare Halsteren. Kan er gestunt worden? Is Halsteren in staat om 88 jaar ervaring van scoren af te houden of houden ze Moreno in bedwang die nu ook assisten gaat geven? En kan Apollo beter verdedigen dan in de thuiswedstrijd, waarin werkelijk waar alle fouten keihard werden afgestraft. We gaan het zien. Eerst carnaval in de Pikpot en dan kunnen we ons weer opladen voor nog 12 finales. Hopelijk kunnen we op veel support rekenen in het Brabantse land en wie weet...

Aanvullende gegevens