Na 2 overwinningen in 2018, was het ook weer tijd om 2 weken geen wedstrijd te spelen. We hoefden niks in te halen en konden optimaal genieten van de carnaval en de spelers met lichte pijntjes konden wat bijkomen. Niet geheel ideaal om in ritme te komen, maar het is niet anders. Halsteren mocht een week eerder wel een wedstrijd inhalen en wel tegen onze concurrent om de 2de plek Smerdiek. Een moeizame, maar terechte 0-2 overwinning. Nu was het dus onze beurt om naar Brabant af te reizen. Vooraf natuurlijk een moeilijke opgave.

Iedereen was in ieder geval weer nuchter na de zware carnaval in de Pikpot en had er zin in om aan te treden tegen de ongeslagen koploper. Helaas de dag ervoor al een telefoontje dat we niet op gewoon gras maar op de nepsprieten van veld 2 mochten aan treden tegen Halsteren. Jammer, zeker omdat wij er natuurlijk minder ervaring mee hebben dan de tegenstander. Toch kwamen we vol goede moed aan bij de kantine van Halsteren. Waar overigens bleek dat het hoofdveld er prima bij lag en er gewoon op gespeeld had kunnen worden. Helaas!! Een hoofdveld heeft toch net wat meer ambiance dan een bijveld!

Zonder de geblesseerde Dennis, maar onder toeziend oog van bijna de voltallige selectie van Smerdiek, de trainers van Hoedekenskerke en Nieuwdorp en vele Apollo toeschouwers en spelers van Apollo 2, werd er afgetrapt om 15.05 uur. Het was even wennen voor de blauw witten, er moest namelijk ook op een gewoon veld worden ingelopen en tijd om te wennen was er niet. Dat bleek ook de eerste paar minuten waarin Halsteren de overhand hand, maar Moreno het eerste schot van de wedstrijd loste. Hij schoot jammerlijk in de ballenvanger. En na 6 minuten stond het dan toch 1-0. Een corner werd door Achabar ingekopt en we stonden dus weer snel achter. En ook de 2-0 lag er snel in, net als de 2-1. Zou het dan weer 1-6 staan na 21 minuten spelen zoals in ’s Gravenpolder?! De 1-2 bood in ieder geval weer enigszins hoop. Moreno schoot de bal goed binnen en na een goede aanval was het zelfs bijna 2-2 door Pino. Maar het was een razendsnelle counter die voor de 3-1 zorgde voor de rust. Een paar slordigheden aan Apollo zijde, zorgden voor grote kansen voor Halsteren, maar het gouden trio van Halsteren was nog niet scherp genoeg of Joey lag in de weg. En zolang de wedstrijd nog niet beslist is.. bied dat hoop. De 1ste helft had het ook 5-1 kunnen staan, maar 3-1 bood nog perspectief.

Na de rust bleek dat ook; een voorzet van Moreno belandde op het hoofd van Jean-Paul en hij kopte zijn 29ste goal van het seizoen binnen. Een zeer goede periode van Apollo volgde,  al leidde dat niet tot hele grote kansen. Gekraakte schoten van Ardjan en Jermaine, bal over van Moreno en Robin, een bal die een meter voor de lijn werd weggeschoten en wat frommelsituaties waar Halsteren steeds als winnaar uit kwam. Het liep even niet bij de geelzwarten, maar we konden er ook geen gebruik van maken. En als je zelf niet scoort.. maakt Mike de Nijs zijn 34ste en 35ste treffer van het seizoen en was het klaar, dat het nog 6-2 werd maakt dan ook niet meer uit. Al heeft Apollo daar zeker een groot aandeel in; onze favoriete speler van Halsteren kan je heerlijk op de kast jagen, alleen ditmaal zette hij zijn motor aan en sprintte even naar de goal, gaf de bal keurig af en zo werd de eindstand bepaald.

En zo werd deze wedstrijd verloren van de aankomend kampioen van de 4de klasse B. Niks op af te dingen en ook zeker niks aan de hand voor Apollo, voor plek 2 zijn er nog 11 wedstrijden en ook de 2de periodetitel kan nog gewonnen worden. Er kwam namelijk goed nieuws uit Ovezande waar DWO  verrassend verloren had van Vrederust en Stavenisse had gelijk gespeeld tegen Hansweert. Mocht Stavenisse 9 punten halen (zij spelen nog 3 wedstrijden), is deze voor Stavenisse. Mocht er puntverlies geleden worden en Apollo wint van Smerdiek en van Cadzand (beide thuis), dan mogen wij een feestje vieren in ’s Gravenpolder en ons in juni opmaken om via een omweg te promoveren naar de 3de klasse.

Wordt vervolgd. Volgende week, mocht de vorst het toelaten, dan spelen we thuis de moeilijke wedstrijd tegen Smerdiek. Uit een 2-1 nederlaag, gaat niet gemakkelijk worden. Maar we gaan ervoor; voor plek 2 en zeker ook voor de 2de periode!!

Aanvullende gegevens