Geen sneeuw, geen vorst; eindelijk een weer normaal getraind onder lekkere omstandigheden. En dat was te merken. Een zo goed als complete groep was er klaar voor deze zaterdag. Tom, Robin Vermeulen, Jelle en Tristan mochten het 2de gaan versterken in de derby tegen Kapelle 3 en eigenlijk werden alleen Robin Braam (wintersport) en Peter (EO Jongerendag) gemist.

En de week begon ook prima. Dinsdag een goed veld om te trainen en omdat dat Jean-Paul er niet was had hij gezorgd voor een adequate vervanger op de training; zijn allerbeste vriendin Richard Bal verving hem prima en zette vooral Pascal op scherp voor de wedstrijd tegen Cadzand. En ook Dennis Nagel zorgde met zijn opbouw voor een prima imitatie van de Zeeuws Vlamingen zodat er ook lekker gericht getraind kon worden naar deze wedstrijd. Uit een gemakkelijke overwinning van 1-9, zou er nu weer een grote uitslag behaald kunnen worden?

De voortekenen waren goed. Binnen 2 minuten liet Dennis zijn klasse zien en het was 1-0. Een mooie treffer en voor rust was het al 5-0. De mooiste treffer kwam op naam van Ardjan, de 3-0. Met een mooie actie omzeilde hij zijn tegenstander en schoot van buiten de 16 met zijn geliefde linker de bal stijf in de kruising. Alle treffers voor de rust waren van grote klasse (Dennis 2, Pino 2), maar deze mag er toch wel even uitgelicht worden. En dat wij een voorbeeld zijn voor het profvoetbal werd ook pijnlijk duidelijk voor rust, want 5-0 had ook 9-0 kunnen zijn. Rosheuvel miste ’s avonds een wereldkans met Roda tegen Sparta voor open doel; zowel Dennis, Pino als Pascal deden hetzelfde een paar uur eerder.

Maar er mag ook gezegd waren dat wij redelijk slordig waren en Cadzand verdraaid dichtbij de 2-1 was en ze een paar counters slecht uitspeelden, anders hadden ze ook voor Joey gestaan. Gelukkig bleef ons dat bespaard en was eigenlijk het doel om na de rust de score uit te bouwen naar een grote zege zonder tegentreffers.

Alleen 5 minuten voor rust sloeg het noodlot toe en was Joey betrokken bij een vervelende botsing met de rechtshalf van Cadzand en voor beide was de wedstrijd klaar. Een tegenvaller voor beide spelers en erg ongelukkig. Beide natuurlijk een voorspoedig herstel!

En waar is Peter als je hem nodig hebt?! Dat betekende dus dat Justin opgeofferd werd om op doel te staan en dat deed hij met verve.

Na de rust wel snel de 5-1 door een mooie halve omhaal, maar ook Moreno wist vandaag zijn doelpuntje mee te pikken. En toen bloedde de wedstrijd eigenlijk dood. We waren zo verschrikkelijk slordig in de passing en behielden te weinig het overzicht voor de goal om nog veel meer te scoren. Het had makkelijk gekund, maar zo’n wedstrijd zit er ook wel eens tussen. De 7-1 werd gescoord vanaf 11 meter door Pascal, nadat Dennis gevloerd werd en de 7-2 was in de allerlaatste seconde.

Het was niet best vandaag, we klaagden verschrikkelijk veel, maar toch win je met 7-2.. Niet verkeerd uiteindelijk en dat het beter moet en kan, dat weet ook iedereen. Hopelijk spelen we gewoon weer elke zaterdag en komen we ook weer in een beter ritme zonder regen, sneeuw, vorst etc.

En het beste nieuws kwam vandaag uit Sint Maartensdijk, waar Stavenisse punten liet liggen tegen Smerdiek voor de 2de periode. Dat betekend dat bij winst op 5 mei, thuis tegen, Smerdiek, de 2de periodetitel voor Apollo is!!

Dat is nog ver weg, we willen uiteindelijk ook gewoon 2de eindigen en dat zijn meer wedstrijden dan alleen Smerdiek. Te starten volgende week in Oud-Vossemeer; Dan mogen we op bezoek bij de nummer laatst Vosmeer. Aanvang om 15.00 uur op sportpark de Vossenberg. Komt dat zien! Mocht de wedstrijd niet leuk zijn, deze dag is ook de wielerronde van Vosmeer en omstreken, voor ieder wat wils dus.

Aanvullende gegevens