Teleurgesteld kwam Stavenisse aan in ’s Gravenpolder, niet omdat ze geen zin hadden, het was tenslotte heerlijk weer. Maar hun favoriete speler van Apollo stond deze zaterdag bij 2. Dennis ’Struusje’ Nagelkerke is bij vele verenigingen in de omgeving de mindere variant van broeder Sander. Bij Stavenisse liggen de zaken anders en kijken ze het hele jaar er al naar uit om tegen hun cultheld Struus te mogen spelen.

Om de week mogen we tegenwoordig voetballen in 2018. De sneeuw en vorst gooide vorige week het Zeeuwse voetbal in de war en eind maart mogen we voor de 4de (!!) keer dit jaar de groene mat op. Op een hobbelig veld waren we zo goed als compleet. Daniel was een weekend weg en Joey was nog geblesseerd  na zijn ongelukkige botsing tegen Cadzand. Ramon verving hem vandaag en zonder het verdere verloop te verklappen; dat deed hij met verve.

En aan aandacht geen gebrek dit seizoen voor Apollo. Ook vandaag stonden we weer in de belangstelling en kwam Omroep Zeeland een item maken over onze spitsen Jean-Paul en Dennis. De geruchten gaan dat ook Omroep Max interesse heeft in deze 2 spitsen voor een item over voetbal tussen de 2 Wereldoorlogen in.

Dat ze scherp waren lieten ze gelijk al zien in de 1ste minuut; Dennis veroverde de bal en schoot helaas op de paal. Stavenisse deed dat beter en met een wonderschoon doelpunt zetten Jansen de Tholenaren op 0-1. Dat was niet de bedoeling vandaag! Maar zoals altijd scoort Apollo en was het na 2 minuten weer raak. Wynston maakte een goal van dichtbij nadat Pino op de lat gekopt had en we stonden weer gelijk. In deze fase was Apollo voetballend de baas en speelde veelvuldig op de helft van Stavenisse en kreeg redelijk wat kansen om de wedstrijd te beslissen in een vroeg stadium. Alleen dacht de bal daar anders over en werd het aluminium geraakt, schoten gekraakt en pakte de keeper een paar goede ballen. En dan doet Stavenisse wel wat wij niet deden en stond weer 1-2 voor na 12 minuten. Gelukkig was het 5 minuten later alweer 3-2. Twee doelpunten van Dennis deden Stavenisse pijn en bezorgde ze zo voor het eerst een achterstand deze wedstrijd. Stavenisse gaf niet op en kwam er gevaarlijk uit via vlijmscherpe counters en het was dat Ramon scherp was, anders het het voor de rust ook zomaar gelijk kunnen staan. Uiteraard kregen wij ook nog een paar goede mogelijkheden, maar ze wilden er (nog) niet in.

Omroep Zeeland zette Jean-Paul in de rust op scherp en prompt scoorde hij 2 minuten na rust de 4-2 na een op maat gegeven bal van Dennis.

Dat gaf enigszins rust in het veld. Echter speelt Apollo voor het publiek en die werden dan ook vermaakt. Eerst een zeer bijzondere goal; Peter wil de bal wegwerken, maar schiet tegen het hoofd van zijn voormalig eilandbewoner en de bal gaat zo de goal in over Ramon en niet veel later zelfs de 4-4. Ardjan en Gérard dachten dat de bal achter was, was dat niet en werd voorgegeven en van dichtbij de gelijkmaker. Zo zonde en onnodig.

Toen sloeg de trainingsachterstand van Stavenisse in als een bom. Veel spelers lagen met kramp op de grond en lieten zo zien dat de wedstrijd in een hoof tempo gespeeld werd. Apollo heeft toch een betere en brede selectie en profiteerde daar optimaal van. De voorsprong kwam wederom op de borden door Pino en Robin Korsuize zorgde voor de bevrijdende 6-4 na een geniaal overstapje van Jermaine en knalde de bal fraai in de touwen.

Zoals zo vaak geschreven; er hadden veel meer goals kunnen vallen en ook weer teveel goals tegen. Al was de 4-3 een goal die we waarschijnlijk niet vaak meer zien. Stavenisse gaf goed partij, maar uiteindelijk had Apollo wel de betere kansen en wint ook wel terecht. Stavenisse en Apollo vermaakte het opgekomen publiek in ieder geval met veel doelpunten op een slecht veld. De jarige Moreno trakteerde nog op heerlijke vlaaien, ook Jaimy was jarig geweest en maakte dankbaar gebruik van zijn alcoholprobleem en zorgde voor de borrels.

Volgende week de derby in en tegen Kwadendamme. Thuis een 8-0 zege, maar een derby is altijd speciaal en wat voor tactiek zullen ze op de mat leggen om ons proberen te verrassen? Dit weekend wisten ze in ieder geval een mooie 1-3 overwinning uit het vuur te slepen tegen Wolfaartsdijk.

Volgende week om 14.30 uur gaan we het weer zien!

Aanvullende gegevens