De derby tegen Kwadendamme kwam eigenlijk een week te vroeg. En niet omdat we er niet klaar voor waren, maar de gemeente Borsele doet dan pas wat aan de velden. Het hoofdveld in ’s Gravenpolder is erbarmelijk, dat van Kwadendamme mogelijk nog slechter, niet iets waar de Geelzwarten iets aan kunnen doen, maar het is wel een pijnpunt waar onze gemeente echt eens wat aan moet doen.

En dat maakte het voetbal deze dag niet aantrekkelijker op een hobbelig veld waar CTV de hoogtepunten van vast moest gaan leggen. Dat zou een moeilijke opgave worden. Maar geen excuses, iedereen bij Apollo was fit op keeper Joey na, dus de messen waren geslepen. Zeker ook omdat Kwadendamme een nieuwe aanvallendere tactiek heeft die zijn vruchten af wierp tegen Wolfaartsdijk. Ons doel was de 100 doelpunten te halen (we hadden er immers nog 4 nodig) en de 0 te houden.

En de nieuwe tactiek van de Pikpot wierp zijn vruchten ook af. 21 man op de helft van KWD, op Ramon na, 6 verdedigers en proberen de eenzame spits te bereiken met een lange bal. En die had wel snelheid, maar kwam eigenlijk geen 1 keer voor Ramon. En ook wij hadden moeite om er door te komen. Een afstandsschot van Moreno werd goed gepareerd, een te slap schot in de korte hoek van Wynston en een paar voorzetten die op het verkeerde hoofd kwamen om te scoren.

Net als in de thuiswedstrijd werd de score in de 25ste minuut geopend. Dit maal een vrije trap van Jaimy die op het hoofd belandde van Jean-Paul en de bal binnenkopte achter de keeper. En het was zowaar bijna gelijk 0-2. Een lange bal van Robin op Dennis die de bal in 1 keer op zijn slof nam van 35 meter. De keeper stompte de bal goed uit de kruising, anders was het zeker doelpunt van de week geworden.

Goed voetbal was onmogelijk en verder creëerden we eigenlijk weinig meer en gingen we met een 0-1 ruststand de kleedkamer in.

Geen goals tegen, geen risico nemen op dit veld en de punten meenemen naar ’s Gravenpolder was het enige wat telde vandaag. We konden het publiek helaas niet vermaken en het was goed dat Gérard een bal van de lijn haalde, anders was het bij de enige kans van KWD ook zomaar 1-1 geworden. Een zelfde soort goal zorgde voor de eindstand van 0-2. Ditmaal was de vrije trap van Jermaine en wederom een kopgoal van Pino.

Niet de allerbeste wedstrijd, maar wel een overwinning. Drie punten, DWO en Smerdiek verloren van respectievelijk Wolfaartsdijk en Vrederust en daardoor werd het een prima Paasweekend. Ook als DWO zijn inhaalwedstrijden wint, staan we gewoon nog 2de.

Echter mogen wij aanstaande zaterdag naar de nummer 4 Waarde afreizen. Een geduchte tegenstander waarin alle zeilen bijgezet moeten worden om er een overwinning uit te slepen. Thuis een terecht gelijkspel, kan Apollo een gaatje slaan of is het Waarde dat de aansluiting naar boven vind?

Aanvullende gegevens