Wedstrijd nummer 19 van het seizoen en dat betekend een topper in de 4de klasse B. Haakt Waarde aan bij de top 3 of kan Apollo steviger op de 2de plek komen te staan en slaat het de aanval af van de geelzwarten van het geitendorp? Op voorhand dus een leuke wedstrijd die een gelijkspel in ’s Gravenpolder opleverde.

Maar voor de wedstrijd ging het helemaal niet over deze topper, mogelijk het 100ste competitiedoelpunt of de blessure van Gérard of de griep van Dennis; het gesprek van de dag was de overstap aan het eind van het seizoen van ONZE Peter naar 2de klasser Nieuwdorp. Uiteraard een stap die we Peter van harte gunnen, maar eigenlijk kunnen we niet zonder onze steunpilaar. Nieuwdorp ging niet akkoord met ons voorstel om Jaimy er heen te sturen en dat we dan ook zijn contributie zouden betalen, dat wordt dus keihard actie voeren; trek Dekker over de streep. Wordt vervolgd.

De wedstrijd dan. Een heerlijk zonnetje en een Waarde wat in 2018 nog niet verloren had en na Halsteren de minste tegentreffers heeft. Wij daarentegen hebben na Halsteren de meeste doelpunten gemaakt, maar iets teveel tegentreffers. We staan dan wel weer op de felbegeerde plek 2 en willen graag best of the rest zijn. En dat het niet makkelijk zou worden, wisten we van te voren. Dat bleek ook de 1ste helft. Wij voetbalden iets beter zonder kansen te creëren en hadden moeite met het fysieke spel van Waarde. Duels gingen verloren, maar ook Waarde was slordig en creëerde weinig tot niets. Na een minuut of 20 nam Waarde steeds meer initiatief en het eerste de beste schot werd door Ramon gekeerd en tot corner verwerkt. Die werd alleen kogelhard binnen gekopt door de ijzersterke Deleu die geen ontzag kende. En tot overmaat van ramp werd het ook nog 2-0 door een mooi afstandschot van Sawiky. Wij kwamen niet verder dan wat gekraakte schoten en voorzetten die makkelijk door de keeper uit de lucht werden geplukt. Dat moest de 2de helft anders en dat werd het ook.

Met een sterke bank (bezet door Dennis, Ardjan en Justin) kon er gewisseld worden om de wedstrijd eventueel te kantelen in ons voordeel. Dennis was deze week ziek geweest en fit voor een helft en viel dan ook vlak na de rust in. RJ had zijn rentree gemaakt in de basis, maar wat last van zijn knie en ging er af. En we werden ook gevaarlijker met meer druk naar voren. Waarde kwam er moeilijk uit en kon ternauwernood een kopbal van Pascal van de lijn halen na een corner. Dennis passeerde ouderwets en vergat eigenlijk de bal terug te leggen op Moreno om de aansluitingstreffer te maken, maar even later een zelfde soort actie en hij werd over de knie gelegd; strafschop. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Moreno en we konden op jacht naar doelpunt nummer 100 en tevens de gelijkmaker.
Na twee keer buitenspel te staan, was het de 3dekeer absoluut geen buitenspel en de lange bal van Robin viel goed voor de voeten van Pino die knap raak schoot na een mooie aanname. Dat betekende een boeiend slot met nog 15 minuten te spelen. Waarde werd gevaarlijk doormiddel van een corner en een vrije trap die net te weinig vaart had om het Ramon echt moeilijk te maken. Aan onze kant kwam Wynston 2 cm tekort om op doel te koppen en een schot ging nog voorlangs. Wederom een gelijkspel en we hebben de aanval van Waarde voorlopig afgeslagen. Terechte uitslag, mooi voetbalweer, wederom een mooie mijlpaal behaald en beloven nog spannende weken te worden. DWO en Smerdiek wisten te winnen en komen weer 2 puntjes dichterbij.

Zaterdag komt Wolfaartsdijk op bezoek en zij willen graag revanche voor de 0-7 nederlaag in januari. En wij zijn gebrand op wederom een goed resultaat. Zeker geen onderschatting; vorig jaar een 0-1 nederlaag en 2 weken gelden wisten ze verrassend te winnen van DWO; we zijn gewaarschuwd.

Aanvullende gegevens