Op gemaaid hoofdveld en onder een heerlijk zonnetje kwam Wolfaartsdijk naar ’s-Gravenpolder voor een wedstrijd in de 4de klasse B. Zou de ploeg van Miquel Walraven wederom kunnen stunten net als een paar weken terug tegen DWO of zou dat er niet in zitten deze zaterdag? Apollo was er in ieder geval klaar voor met een fitte selectie (op de nog geblesseerde Joey en de afwezige Daniel na), maakte ook onze aanvoerder Robin Braam zijn rentree bij het 1ste elftal. Een jaar lang revalideren en wat wedstrijdjes bij Apollo 4 eindelijk weer aansluiten bij het vlaggenschip. Vorig jaar 4 maart was Wolfaartsdijk thuis de 1ste wedstrijd die hij miste, nu de 1ste wedstrijd dat hij er weer bij zou zijn.

Maar de middag begon tumultueus; er was geen scheidsrechter aanwezig. Na vele belletjes werd eindelijk de scheidsrechter van de dag bereikt, alleen woont de beste man in Gorinchem en was hij niet meer in staat om naar Zeeland af te reizen. Een miscommunicatie volgens de beste man, maar wel vervelend. Twee ploegen wilde toch graag spelen met dit mooie weer. Na enig overleg wilde Jan van Ooijen vandaag wel fluiten. Net klaar met de wedstrijd van de dames tegen de Westhoek en hij wilde eventueel wel starten om 14.45 uur. Wolfaartsdijk moest dit even laten bezinken en ging uiteindelijk ook akkoord met Jan als leidsman en we konden starten.

Pupil van de week Ryan gaf het goede voorbeeld en schoot de bal keurig achter de keeper van Wolfaartsdijk en we konden starten. En binnen 3 minuten was het al 1-0. Volgens de grensrechter buitenspel, het vlagsignaal werd genegeerd (na de wedstrijd gaven de spelers van Wolfaartsdijk ook ruiterlijk toe het geen buitenspel was) en het was Jean-Paul die de score opende. Wederom een record dit seizoen; 9 opeenvolgende wedstrijden achter elkaar gescoord. In december was de uitwedstrijd tegen SPS de laatste wedstrijd dat hij droog stond.

Wat daarna volgde was redelijk, maar zeker niet goed. Slordige eindpasses, een tegenstander die wel wil maar niet kan en toch wel weer wat kansen om de wedstrijd vroeg op slot te gooien. Daar was uiteindelijk een strafschop voor nodig. De schaduw van Pino maakte hands in de 16 meter door de bal weg te slaan en Dennis sloeg toe van 11 meter. De keeper van Wolfaartsdijk zorgde ervoor dat het geen 3-0 werd met een paar prima reddingen en wij bleven slordig voetballen.

En dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Een knappe kopbal van Nadal de Jonge en het had zomaar spannend kunnen worden. Dat werd het uiteindelijk niet want de favoriete zoon van onze favoriete moeder (die er gelukkig weer was) schoot eerst een vrije trap binnen en even later schoot hij van dichtbij de 4-1 op de borden. Dat zorgde er voor dat de wedstrijd met rust wel gespeeld was.

Na de rust een heerlijk potje zomeravondvoetbal die ook schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Apollo had het vizier niet meer op scherp staan. Veel verkeerde keuzes voor de goal, schot van Justin op de paal, voorzetten die over alles en iedereen heen vlogen, wederom een paar fantastische reddingen van de Wolfaartsdijk keeper en alleen Dennis wist nog 2 keer het net te bollen. RJ zorgde bijna nog voor een mooi slotakkoord door zijn tegenstander uit te kappen en de bal in de lange hoek te schieten, helaas ging deze bal ook net over. Jan floot direct af en natuurlijk willen we Jan bedanken voor het prima leiden van deze wedstrijd. Maar zeker ook Wolfaartsdijk dat er gevoetbald kon worden en ze akkoord gingen met de scheidsrechter.  

Zo werd zonder al te veel moeite deze wedstrijd over de streep getrokken. Dit soort wedstrijden werken gemakzucht in de hand, omdat fouten niet afgestraft worden en wij toch altijd wel scoren. En dat merk je goed. Als we er maar staan op de juiste momenten. Volgende week zal het in ieder geval weer scherper moeten in Zeeuws Vlaanderen tegen Spui. Bij deze nodigen we dan ook graag de mama van Jermaine en Moreno weer uit om te komen kijken.

Om 14.30 uur trappen we wederom af waarna we snel terug moeten naar Apollo voor de jaarlijkse voetbalquiz waar Sander en zijn allerbeste vriend Rohan (toch wel een beetje zijn nieuwe Dennis geworden de afgelopen 3 jaar) wederom gaan proberen de beker te winnen. En dat voor het 3de jaar achter elkaar. Dat zou een unicum zijn.

Aanvullende gegevens