Wat een heerlijke dag voor de leden van Apollo. Alle teams goed bemand op pad voor hun wedstrijdje en ’s avonds een feestavond met de nu al legendarische DJ Party Waus. Maar natuurlijk ook de jaarlijkse voetbalquiz en de bekendmaking van de spelers van het jaar van de senioren elftallen.

Het benoemen waard voor de wedstrijd begon tegen het altijd lastige Spui; RJ was eerder op het complex dan Johan, de koelkast met speciaalbier was goed gevuld in de kantine van de tegenstander, Dennis had gezorgd voor een mooie voorbeschouwing in het programmaboekje waarin hij doodleuk vertelt dat hij 48 is en Pino 41 en Rinus H met de spelers mee was gereden en als senior van de week de kleedkamer mee in mocht.

Het weer was meer dan prima en onder leiding van scheidrechter Grinwis stond het binnen 4 minuten al 0-1. Jean-Paul maakte zijn 38ste treffer van het seizoen en niet veel later werd een zuiver doelpunt van Dennis afgevlagd door de grensrechter van Spui na een mooie actie van Moreno. Helaas ging de scheidsrechter mee in het vlagsignaal en werd deze treffer zeer onterecht afgekeurd. Toch werd de rust bereikt met een 0-3 tussenstand na treffers van Moreno en Dennis. Spui kwam niet echt in de buurt van Ramon en wist geen vuist te maken.

Maar na rust was het al veel te snel 1-3. Mario vergat te vlaggen voor buitenspel, speler schoot van dichtbij raak en Mario vlagde alsnog. Waar de scheidsrechter in de eerste helft wel meeging met de grensrechter van Spui, deed hij dat nu niet.

En Spui kwam nog dichterbij. Onoplettendheid bij een corner zorgde voor de 2-3 en maakte de wedstrijd weer, onnodig, spannend. Gelukkig maakte Dennis aan alle onzekerheid een einde door de 2-4 binnen te schieten en de 3-4 uit een penalty in de laatste minuut was te laat om echt in gevaar te komen.

Halsteren werd deze dag kampioen na een 0-6 overwinning op Wolfaartsdijk en is zo na SVV en SC Feyenoord de 3de amateurkampioen van Nederland. En na deze overwinning op een altijd lastige ploeg voor ons, doen wij weer goede zaken voor plek 2. The best of the rest is dit seizoen het hoogst haalbare.

Na deze hinderlijke onderbreking in de middag was het eindelijk tijd voor de activiteit waar het vandaag echt om draait; de jaarlijkse voetbalquiz. Zouden Sander en Rohan geschiedenis kunnen schrijven door voor de 3de keer op rij de quiz te winnen?

De quiz stond in het teken van Engels voetbal en na de 1ste tussenronde was het een spannende strijd tussen pa en zoon Goeree, Dennis en Robbert de Geus en natuurlijk tussen de gedoodverfde titelkandidaten.

Met vermakelijke vragen waarin bijvoorbeeld Robin Braam niet eens wist dat die al meer als 50 keer gescoord had in Apollo 1 en de profclub waar Dries Roelvink ooit gespeeld heeft, werd de quiz afgesloten en was het nakijken en de telling begonnen.

Eerst moest nog even de speler van het jaar bekend gemaakt worden en al snel werd duidelijk dat deze prijs geen meerwaarde meer heeft nu Jaimy IJzer speler van het jaar geworden is en Michel opvolgt. Als je maar iets weet over de nieuwe hond van Hans Kazan (de labracadabrador) kan je het al worden. Uiteraard was Peter Dekker een betere keus geweest, maar die moet zo nodig volgend jaar in het groen gaan voetballen.

En daarna werd aan alle spanning een eind gemaakt; de prijsuitreiking! En zoals de titel van dit verslag al doet vermoeden; Sander en Rohan mogen voor de 3de keer de beker in ontvangst nemen. Met veel blikken van afgunst, vooral van broer Dennis, werd de trofee overhandigd en kregen beide een mooi Chelsea shirt. Beide maakte ook gelijk bekend niet meer mee te doen, zodat andere ook een kans krijgen en er ook eens andere winnaars in de beker gegraveerd kunnen worden.

Volgende week mogen Apollo 2,4 en 5 de wei in en is Apollo 1 vrij om optimaal te kunnen genieten van Koningsdag en Hrieps de dag erna. We gaan ons de komende 2 weken voorbereiden op het treffen met Smerdiek waar bij winst de 2de periode over genomen zal worden van Halsteren. Een mooie wedstrijd dus die om 14.30 aanvangt op ons eigen sportcomplex, komt allen!

Aanvullende gegevens