Een week zoals alle andere weken; dinsdag en donderdag trainen en zaterdag een wedstrijd. En een belangrijke wedstrijd! Naaste concurrent Smerdiek kwam op bezoek en dat is voor ons altijd een stug potje voor Apollo. Zo werd er eigenlijk nog nooit van gewonnen en dat was wel nodig om de periodetitel over te nemen van de kampioen Halsteren. Maar voor het zover was, was er dinsdag eerst nog een inhaalwedstrijd, waar eigenlijk niemand van Apollo rekening hield met een vreemde uitslag. Die kwam er echter wel; Cadzand speelde met 1-1 gelijk in Ovezande en zo waren we opeens op een doordeweekse avond officieus periodekampioen. Alleen Stavenisse of Waarde kon dat nog verhinderen, mochten wij verliezen en zij met respectievelijk 23 of 24 doelpunten verschil winnen, dan hadden we de periode niet. En tel daarbij op dat ze ook nog eens tegen elkaar moesten... Het feestje kon alvast gepland worden.

Maaaar natuurlijk niet voor er gevoetbald werd. We wilden natuurlijk ook gewoon graag winnen en op de 2de plek eindigen. Vooraf een lunch in de kantine, voor de wedstrijd wat rookbommen die Corné geregeld had (dank hiervoor) en de wedstrijd kon starten onder de tonen van Eye of the Tiger. En we begonnen ook voortvarend. Gérard moest met FC Dordrecht naar Cambuur en werd vervangen door Robin Braam die na een heel kalender jaar weer eens in de basis startte na zijn vervelende schouderblessure. Wat kleine kansen van Jermaine, Dennis die op de keeper stuitte en Pino zijn schot werd geblokt.
En bij de 1ste de beste aanval van Smerdiek belandde de bal op de stip. Een makkelijk gegeven penalty nadat de bal op Ardjan zijn hand kwam. Eén van Zeelands topscoorders, van Haaften, plaatste de bal feilloos achter Ramon en de 0-1 was een feit. Maar zoals zo vaak kon de tegenstander hier niet van genieten. Dennis legde 5 minuten later de bal op maat voor Jean-Paul en zijn 39ste treffer van het seizoen was een feit.
Hierna een beter Apolllo met wat spaarzame uitvallen van Smerdiek. Zo miste Lindhout op een haar na de bal om hem in te koppen en was Moreno met een schot vlakbij de 2-1. De ruststand was dan ook 1-1.

Na rust een iets ander beeld. Binnen 5 minuten had Ramon 2 keer redding gebracht en ook de lat behoedde ons voor een achterstand. Smerdiek liet zien dat het wilde winnen, maar dat wilde wij ook. Een bal van Jaimy op Dennis die buitenspel stond en de bal liet lopen, Moreno was messcherp en liep er achteraan, omspeelde de keeper en wist ons op voorsprong te brengen. En het werd nog mooier; Peter Dekker begon aan een solo tegen zijn voormalig eiland genoten en liep zo door naar de keeper en schoot de bal pardoes er zo in. 3-1! Een ongekende weelde tegen een altijd lastige ploeg voor ons.

Uiteraard was de wedstrijd nog niet gespeeld en kreeg Smerdiek ook kansen en één van die kansen schoot Vroegop dan ook binnen, 3-2, dat beloofde een spannend einde te worden. Apollo kwam er iets moeizamer uit, Cogels kreeg DE kans op 3-3, bij ons een vreemd afgekeurde treffer en 10 minuten voor tijd ook een cadeautje van de scheidsrechter aan Apollo. Wederom een penalty en net zo makkelijk gegeven als aan Smerdiek. Moreno wist hier wel raad mee en schoot raak. Door te vroeg inlopen moest hij overgenomen worden, maar ook deze schoot hij feilloos binnen.

De overwinning kwam niet meer in gevaar en zo gingen voor het eerst in de geschiedenis de 3 punten naar Apollo i.p.v. Smerdiek!! De periode was ook op eigen kracht binnen gehaald en dat maakte het feestje alleen maar leuker. De mannen van Smerdiek bleven ook nog lang op het gezellige drinkfestijn en de mannen van Apollo sloten de dag af in Restaurant de Smeding en in de stad waar keeper Joey ons goed verzorgde in Café Nationaal.

Hemelvaartsdag naar de nummer laatst Vosmeer om plek 2 steviger in handen te krijgen. Geen gemakkelijke opgave, altijd een lastig potje voor ons. Om 16.15 uur weten we weer meer.

Aanvullende gegevens