Voor de wedstrijd was er totaal geen focus op de wedstrijd van Vosmeer. Bij vertrek was dat al goed te merken; iedereen was erg uitgelaten en had het over maar 1 ding!! Zouden we eindelijk Johan zijn verkering gaan zien vandaag?! De geruchten gaan al langer over de liefde van onze teammanager, net als de geruchten dat ze uit Vosmeer komt. Zelf ontkent hij waar ze vandaan komt, maar na vandaag weten we wel beter.

Als spion werd Jaimy mee gestuurd in de auto van Johan voor de laatste reis naar Tholen van dit seizoen. En al snel werd duidelijk dat in de navigatie van Johan één straat in Oud-Vossemeer wel vaak naar voren kwam; Dorpsstraat 51. Zou ze daar dan wonen? Een rondje in het dorp bracht in ieder geval verlossing dat er in de Dorpsstraat geen gekkenhuis was of een afkickkliniek, maar de liefde van Johan zijn leven kwamen we helaas ook niet tegen. Tot.. we op het sportpark de Vossenberg aankwamen. Want wie zagen we op de sponsorbordjes staan; Ellen en Johan. Het puzzeltje viel ineens in elkaar. Johan stopt als leider van Apollo, hoofdsponsor van Vosmeer en we zien hem nooit weer terug. Als hij ook maar een klein beetje op zijn broertje Rinus lijkt zal hij binnenkort ook wel gaan trouwen met zijn Ellen.

Maar goed.. we kwamen om te voetballen en dat gebeurde dan ook. Vergeleken met afgelopen weken was Dennis met Middelburg op pad om aan te treden tegen VOAB, Gérard moest zijn oude club Sparta pijn doen met FC Dordrecht, Braam mocht als verzorgende gewoon lekker werken op Hemelvaartsdag en Joey was nog geblesseerd. Dat betekende alsnog een prima ploeg die Vosmeer moest kunnen verslaan.
De wedstrijd begon voor Vosmeer prima en kreeg gelijk na 2 minuten een kans die net naast geschoten werd. En hoewel Apollo er geen beste partij van maakte de 1ste helft, waren er toch nog genoeg kansen. Zo werd 2 keer de paal geraakt, 2 ballen gingen rakelings over, gekraakte schoten en een paar zeer goede reddingen van de jonge keeper. Plus dat we niet mogen vergeten dat de uittrap van Ramon zowaar bijna in het doel van de tegenstander belandde, gedragen door de wind scheelde het maar een paar meter. We speelden geen beste wedstrijd, maar we moeten daarbij ook zeggen dat Vosmeer het meer dan verdienstelijk deed en dan ook op 1-0 kwam. Een schot in de lange hoek verschalkte Ramon en dat was tevens de ruststand.

Dat moest natuurlijk beter en dat gebeurde ook. Niet dat we nu veel meer kansen creëerde, maar we hebben wel meer ervaring en een betere conditie en dat werd wel duidelijk. Vosmeer werd slordiger en wij kwamen na een uur spelen op 1-1. Een voorzet op maat van Pascal belandde op het bolletje van de ingevallen Ardjan en tegendraads kopte hij de gelijkmaker binnen. Haast werd er gemaakt op de volle winst, zeker met de wetenschap dat DWO achter stond bij SPS en we goede zaken konden doen voor plek 2.
En de voorsprong kwam er dan ook. RJ werd in de 16 onderuit gehaald en Moreno schoot zijn 18de treffer van de stip feilloos binnen (zijn 5de penalty). De wedstrijd was wel gespeeld. Vosmeer kwam er niet meer uit en wij creëerde ook nog erg weinig kansen, maar hadden wel het slotakkoord. Wederom een pass van Pascal die door Pino werd gepromoveerd tot een treffer die zijn weerga niet kent. Een schitterende omhaal belandde in het doel en zo werd één van de minste wedstrijd van het seizoen toch afgesloten met 3 belangrijke punten!! Tevens bereikte Jean-Paul met dit doelpunt de mijlpaal van 40 treffers. Hoeveel zouden het er gaan worden met nog 3 reguliere competitiewedstrijden? Mocht JP over 2 weken ook scoren tegen SPS, heeft hij tegen alle ploegen in de competitie minimaal 1 keer gescoord dit seizoen.. Wederom een bijzonder record. En tevens al 12 wedstrijden op rij gescoord.

DWO verloor uiteindelijk met 2-0 en wij hebben nu een marge van 4 op onze buren. Smerdiek komt er achteraan, zij wonnen 5-1 van Cadzand, en het belooft een zeer spannend slot te worden. Want wie krijgt de 1ste periode van Halsteren, wie wint de 3de periode? Vrederust staat zelfs boven Halsteren op doelsaldo en laat dat nu de ploeg zijn die wij deze zaterdag treffen. Ondanks dat we al een periode hebben spelen wij een belangrijke rol in de verdeling van de periodes. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden tegen DE ploeg in vorm. Vrederust won vandaag van Hansweert en heeft in zijn bestaan nog nooit zo veel punten behaald als tot nu toe. Waar gaat dat eindigen? We gaan er in ieder geval voor om de ongeslagen reeks van ons te behouden en de reeks van Vrederust te beëindigen. Kortom; wederom een mooie wedstrijd in ’s-Gravenpolder onder een lekker zonnetje.

Aanvullende gegevens