De 3de wedstrijd in 7 dagen, tropenjaren voor spelers en staf. En dan ook nog moeten aantreden tegen de ploeg in vorm; Vrederust. Met de winterstop 13de van de 14 ploegen, nu opgeklommen naar het linkerrijtje en trotse koploper in de 3de periode. Dat beloofde in ieder geval geen makkie te worden.

Na een nipte nederlaag met FC Dordrecht tegen Sparta was Gérard weer terug gekeerd en ook Dennis en Braam waren weer van de partij. Dat betekende dat Pascal en Daniel het 2de versterkte vandaag in de strijd om een periodetitel tegen Luctor Heinkenszand 2 en dat RJ, Justin en Robin K op de bank plaatsnamen.

En dat het nog ergens om ging voor Vrederust was duidelijk te merken. Een felle ploeg die ons gelijk onder druk probeerde te zetten, zonder dat het de 1ste minuten wat opleverde, maar dat gold ook voor ons. Het speelde zich vooral af op het middenveld en beide ploegen konden nog geen gaatje vinden. Maar Apollo voetbalt de laatste weken al iets moeizamer en zo ook nu. Vrederust was feller, won meer duels en kwam dan ook terecht op 0-1. Een schot wat er eigenlijk nooit had mogen komen werd binnengeschoten door Broeren die hiermee zijn klasse liet zien.
Waar vele tegenstanders het er al over hadden in de competitie, werd het nu ook waarheid; Vrederust heeft echt vervelende jongens lopen die constant om kaarten vragen, zelf vaak te laat in duels zijn en maar blijven ouwehoeren op de scheidsrechter. Dan ga je hem ook niet meekrijgen. Zonde, want het was ook niet nodig.
Na de 0-1 gelijk DE kans op 1-1, maar Pino kreeg de bal niet lekker mee om zo door te lopen op de keeper, helaas, 0-1 was ook de terechte ruststand.

Na rust probeerde Apollo gelijk druk te zetten en dat leverde ook gevaar op. Ardjan haalde 2 keer de achterlijn, maar de schoten werden gekraakt of gingen over. En als je zelf aanvalt.. geef je ruimte weg. Zo kwam Apollo goed weg met een schot op de lat. Maar even later was het dan toch 0-2. Een uiterste sliding van Braam mocht niet baten en de bal ging tergend langzaam het doel in.
Apollo wist zich toch nog op te richten en kwam al snel in de wedstrijd terug. Een uitstekende voorzet van Moreno werd knap binnengekopt en het was een kwestie van tijd tot de 2-2 zou Vallen. Vrederust had het moeilijk, maar hield toch stand tot de 88ste minuut. Toen was Peter het zat en haalde vernietigend uit en de bal belandde zo in de kruising. Een 2-2 gelijkspel zou terecht geweest zijn, maar dan moet je het wel dichthouden en dat deden we dus niet. En 4 minuten in blessuretijd schot van Egeraat de 2-3 binnen. Helaas, onnodig en een gelijkspel had terecht geweest.

Vrederust kan zich ook opmaken voor de nacompetitie, gezien het programma van de ploeg uit Halsteren, en wij hebben nog een overwinning nodig om plek 2 veilig te stellen.
De 1ste kans is zaterdag DWO’15 uit. De ploeg die zomaar eens overal naast kan grijpen door een oprukkend Smerdiek en met nog 2 lastige potjes voor de boeg tegen Apollo en de week erop Smerdiek uit. Tel daarbij Klomppop op en je weet dat DWO sowieso een zware zaterdag gaat krijgen.
We gaan het zien, het zal zeker niet makkelijk worden. Zaterdag om 14.30 uur in Ovezande en dan weten we weer meer hoe de ranglijst er uit ziet.

Aanvullende gegevens