De laatste uitwedstrijd van Apolllo en tevens de laatste kans voor DWO op een plek om deel te nemen aan de nacompetitie. En dat in een derby, dat beloofde wat deze middag! Tel daarbij op dat we ook wraak wilden voor de thuisnederlaag op 16 december en de mannen van DWO grootse woorden spraken na hun (terechte) overwinning. Kortom; we waren gebrand op een goede uitslag en plek 2 definitief veilig te stellen.

Nadat we om 13.00 uur naar Ovezande hadden gebeld of de wedstrijd rond 16.30 uur kon starten, RJ ging namelijk ook fietsen, vertrokken we toch naar DWO. De tegenstander ging uiteraard niet akkoord en stelde voor dat RJ gewoon een Stella fiets voor zijn verjaardag kreeg of voortaan mee zou rijden. Niet eens zo’n gek idee voor zijn 36ste verjaardag die volgende maand alweer plaats vind.
De tenten voor Klomppop stonden al klaar, DWO 2 speelde voor onze wedstrijd hun tegenstander helemaal zoek en we konden gaan omkleden in een kleedkamer die was ingesteld op oudere spelers. Met temperaturen van rond de 40 graden voelde Gérard, Pino, Dennis en RJ zich heerlijk op hun gemak en het deed hun denken aan de zwoele zondagmiddagen in de gemeenschapruimte van Ter Valcke waar ze regelmatig vertoeven voor hun partijtje bridge.

Er vanuit gaande dat DWO vocht voor zijn laatste kans, was Apollo klaar om een fel en aanvallend DWO te ontvangen. Op de betonplaat die doorgaat als hoofdveld, was niks minder waar. Binnen 20 minuten kreeg Apollo de grootste mogelijkheden om de score te openen. Schoten van Dennis en Moreno werden gekeerd door de keeper, een bal van Jermaine vloog net aan de verkeerde kant van de paal en Pino kopte een bal snoeihard op de lat. Toch kwamen we 0-1 voor via Pino. Een bal van RJ belandde bij Jean-Paul die hem handig meenam en goed in de lange hoek schoot.
DWO kreeg de kans om gevaarlijk te worden en kwam ook een paar keer 1-1 met Ramon, maar was erg slordig. En tel daarbij op dat ze naast deze kansen ook nog eens heeeeel vaak buitenspel staan. Veel snelheid, je zou ze bijna de tip gegeven hebben om een paar meter er achter te starten. Toch was het 1-1 na een doelpunt van Pinto. Zoals eerder een vlagsignaal van DWO werd genegeerd, liet de scheidsrechter nu Toon staan. We konden weer opnieuw beginnen. Wederom kreeg DWO wat kansen en waren ze zelf zeer slordig. Apollo daarentegen was messcherp en vlak voor rust was het weer Pino die de 1-2 op het scorebord schoot.

Met een 1-2 tussenstand was het natuurlijk nog lang niet gedaan. En kon DWO zich nog eenmaal oprichten om het in ieder geval volgende week nog erg spannend te maken, zeker met de wetenschap dat Wolfaartsdijk met 1-0 voor stond tegen hun concurrent Smerdiek. Maar zoals vele tegenstanders al eerder gezegd hebben; DWO heeft het leuk gedaan, komen tekort voor plek 2 en 3 en zullen volgend jaar het waarschijnlijk wel langer vast houden met een jonge ploeg die ook kan voetballen. En dat bleek ook. In de 50ste minuut was het al 1-4 en was het klaar, JP tekende voor zijn hattrick en Moreno schoot ook zijn goaltje binnen. Het werd nog even spannend na de 2-4, maar Apollo liep al snel uit naar 2-5 en het was klaar. Jermaine scoorde nadat hij alleen op de keeper afging en Pino wist hierna nog 2 keer de keeper te verschalken. Eindstand; een keiharde 2-7 en het seizoen van DWO ging hiermee uit als een nachtkaars. Smerdiek won nog met 1-3 en het seizoen is klaar voor de rood witten. Uithuilen en opnieuw beginnen.
Apollo definitief 2de, Smerdiek pakt de 3de plaats en een periode en door een overwininning van Vrederust op Kwadendamme, pakken zij zeer waarschijnlijk de 3de periode en zo was de een na laatste speelronde ook weer ten einde.

En zo gaan wij ons opmaken voor de laatste competitiewedstrijd thuis tegen SPS. Die willen we graag winnend afsluiten voor we uitkijken naar de nacompetitie, die plaatsvind op 9 juni. Wederom thuis. Apollo kan dan tegen 5 ploegen uitkomen; VVC’68, Rillandia (beiden uit 3b), Noormannen, De Westhoek of Domburg (allen uit 4a). De nummer 13 van 3b is nog niet bekend en de laatstgenoemde 3 ploegen maken nog kans op een periode in de andere 4de klasse. Zij spelen 2 juni tegen elkaar en die winnaar treed tegen ons aan in ’s Gravenpolder. Volgende week weten we meer.
Ook weten we dan of Apollo 2 een periodetitel gepakt hebben. Wat een mooi seizoen kan het worden voor Apollo; promotiewedstrijden voor Apollo 1 en 2 en de dames maken nog kans op het kampioenschap. Wordt allemaal vervolgd!!

Aanvullende gegevens