De laatste reguliere wedstrijd van de competitie begon de donderdag ervoor zeer moeizaam. Veel spelers waren om verschillende reden afwezig en er moest noodgedwongen gebuikt gemaakt worden van 3 A-junioren, maar gelukkig waren Jasper Vis, Cedric Mandemaker en Jeriel de Wilde bereid om aan te sluiten bij Apollo 1.

En dat het nergens meer over ging van Apollo zijde was goed te zien. Misschien ook mede door het zeer warme weer, een geheel andere opstelling, was het SPS wat constant gevaarlijk was en het aan zichzelf te danken had dat het na 18 minuten nog maar 0-1 stond. Slecht uitgespeelde aanvallen en de DWO ziekte heerste ook bij SPS; veelvuldig buitenspel staan.
Nadat Pino een bal onderkant lat kopte (volgens vele een duidelijke goal, de grensrechter die op de achterlijn stond gaf aan het niet gezien te hebben..) was het Moreno die na 2 eerder mislukte schoten de 1-1 van een metertje of 20 binnenschoot. En dat zou mooi zijn als we het tot de rust zouden vasthouden, maar niets was minder waar. 10 seconden voor rust vloog een mooi afstandsschot zomaar de kruising in en was het 1-2. Zonde en onnodig, al was het natuurlijk niet geheel onterecht.

Na rust werd Tristan vervangen door zijn broer Jasper en 5 minuten later leek de wedstrijd gespeeld na 2 snelle goals van Peter Dekker zijn vrienden. Ondanks dat er niks op het spel stond voor beide ploegen was dit natuurlijk ook niet onze bedoeling om de competitie zo af te sluiten. Gelukkig dachten de spelers daar ook zo over en was het al snel 2-4 door een goal van Robin Korsuize en 10 minuten later maakte Pascal met een kopbal de 3-4. Dat betekende tevens dat de gebroeders Korsuize beide de competitie afsluiten met 5 competitiedoelpunten.
SPS kwam eigenlijk niet meer van eigen helft af en de 4-4 hing in de lucht. Een kopbal van Jean-Paul werd knap door de keeper gered en dat Pino rechts is werd ook pijnlijk duidelijk door een bal in het zijnet te schieten. Toch wist hij zijn 47ste treffer van het seizoen te maken door een penalty.

Dat was tevens de eindstand, waar SPS het in de 1ste helft vergat af te maken, kreeg Apollo de 2de helft voldoende kansen en zo kon iedereen leven met een gelijkspel vandaag. Apollo’69 werd deze jaargang 2de met 4 punten voorsprong op Smerdiek. 9 juni volgt het toetje. Tegen wie weten we nog niet, maar we spelen in ieder geval thuis om 14.30 uur. De wedstrijd zal gespeeld worden tegen de winnaar van Rillandia-Noormannen. We zijn benieuwd en moeten het afwachten.

2 juni een voetballoze zaterdag voor Apollo 1, maar er is genoeg te doen. Zo speelt Apollo 2 voor de nacompetitie tegen GPC 3 in Vlissingen en kunnen de dames kampioen worden als er gewonnen wordt van de nummer 2 Klundert. Het beloofd in ieder geval een spannend weekend te worden en we hopen dat we 9 juni veel supporters langs de lijn kunnen verwachten om ons naar de 3de klasse te schreeuwen!!

Aanvullende gegevens