Zaterdag 9 maart na het weekje rust mocht de selectie weer aan de bak op ons eigen sportpark de zuidhoek. Vandaag was de tegenstander MZVC, een team dat zich hoog in het linker rijtje begeeft. Met in de avond het teamuitje voor de boeg wilden de mannen van Apollo een mooi resultaat neerzetten. Iedereen wist dat het een lastige pot zou worden, de uit wedstijd werd namelijk met 8-1 verloren. Het weer was niet op zijn best, hoewel er wel een zonnetje scheen was er ook een flinke wind die het voetballen een stuk lastiger maakte.

De opstelling:

                                             Jeffrey

                                            Jermaine

                           Robin V  Robert-Jan  Roan   Jelle

                        Mitchell    Robin K    Justin   Roy

                                             Youri

Wisselspelers: Jaimy, Jochem, Daniel en Ramon

Nadat de scheidsrechter alles had geregeld en de pupil van de week had gescoord kon de wedstrijd van start gaan.

 

Apollo trapte af en merkte eigenlijk meteen dat MZVC met veel druk op de bal begon aan de wedstrijd. We starten goed aan de wedstrijd, er werd goed gelet op de snelle en behendige aanvallers van MZVC. In de 8e minuut kwam er een voorzet van de middelburgers en daar kon spits Patrick Joosse nog net een voet tegenkrijgen, zo was er een erg vroege openingstreffer en moesten we nu al tegen deze 0-1 achterstand aan kijkenApollo gaf de hoop niet op en bleef door voetballen wat ook resulteerde in een paar goede kansen maar, helaas wilden deze kansen er niet in. De 1e helft was voetballend gelijkwaardig en zowel Apollo als MZVC kregen nog een paar kansen.Zo ging het Apollo van Jordy dat zeker niet de onderliggende partij was met 0-1 de kleedkamers in voor de rust.

In de rust kregen we te horen dat deze wedstrijd nog alles behalve gespeeld was, alleen om resultaat te behalen moest er meer strijd komen op het middenveld. Om dit te realiseren schoof Robin K vanuit de centrale verdediging door naar centrale middenveld. Roan kwam op rechts te spelen en Jelle schoof door naar de linker kant, om de plek vin in de verdediging op te vangen werd Jaimy ingebracht. Voor hem werd Robin V gewisseld, Jermaine werd op aangeven van last aan de knie en lies ook gewisseld, voor hem kwam Jochem in de plaats.

Zo begon Apollo aan de 2e helft, de trainer van MZVC had de spelers in de kleedkamer even op scherp gezet want, deze kwamen sterk uit de kleedkamer. 10 minuten na rust maakte diezelfde spits dmv een kopbal de 0-2. Apollo moest zich herpakken om de wedstrijd gaande te houden maar, dit was makkelijker gezegd dan gedaan aangezien kort hierna de 0-3 volgde. Met Daniel op de bank besloot Jordy om voor zijn laatste wissel te gaan en wisselde Mitchell voor Daniel. Iets later kreeg Jeffrey nog een geweldige kans maar, hij werd klem gelopen door de verdedigers van MZVC. Robin K probeerde nog een schot van afstand maar deze week uit naar net iets langs de paal. Hierop reageerde MZVC met de 0-4, waar dit kort daarvoor nog mislukte. de spits van MZVC kwam na een steekpas alleen op de keeper afgelopen en wist met zijn snelheid de keeper te verrassen. Toen hij bijna op de achterlijn een gaatje zag om te schieten zag hij zijn inzet gekeerd worden door Jaimy die na een harde sprint een sliding had ingezet als laatste redmiddel, en met profijt. In de slotfase van de wedstrijd scoorde MZVC de onterechte 0-5, na een kopbal van dichtbij gered door de keeper belandde de bal op de grond waar hij vervolgens vol op dook. Terwijl de bal in de handen van de keeper op de grond lag, gaf een van de aanvallers van MZVC er een flinke trap tegen waardoor de bal losschoot en de bal door een tweede spits er werd ingeschoten. De scheidsrechter had niks gezien en keurde het doelpunt onterecht goed. Nadat er weer was afgetrapt duurde het niet lang voordat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal floot.

Aanstaande zaterdag speelt Apollo uit tegen Patrijzen om 14:30 uur in ‘s-Heerenhoek. Tot dan!

Het verloop van deze wedstrijd kunt u lezen in het verslag van Roan Kole.

Aanvullende gegevens