Na een herkeuring van het veld kreeg de selectie te horen dat het duel van zaterdag 16 maart toch door kon gaan ivm het onvoorspelbare weer. Met goede moed vertrok men dan ook naar s’-Heerenhoek. We wisten namelijk dat we aan de bak moesten, aangezien het vorige duel niet echt fijn was om naar terug te kijken.. De opstelling had deze week wat aanpassingen: 
​​​                                           Jermaine

                                           Robin K

                          Bas  Robert-Jan  Jelle   Roan

                       Justin    Robin B    Jaimy   Roy

                                            Youri
De wissels waren deze week: Ramon, Mitchel en Timo.

De wedstrijd begon rond de klok van 14:30 op het hoofdveld bij De Patrijzen op het sportpark in s’-Heerenhoek, waar beide ploegen wat ruzie hadden met de wind, die deze middag een plaaggeest was voor beide teams. Toch werd er goed gecombineerd door beide teams en kregen zowel De Patrijzen als Apollo wat kleine kansjes. Apollo leek zelfs sterker en gevaarlijker te zijn en was eigenlijk zelfs de bovenliggende partij. Met twee goede kansen wist Apollo niet het doel te vinden. Aan de andere kant was het wel raak.. Apollo kwam 5 minuten voor rust (onnodig) op achterstand. Na een voorzet bij de tweede paal kon onze keeper Youri de bal net niet goed genoeg wegstompen en viel de bal voor de voeten van de tegenstander, die niet veel hoefde te doen aangezien de bal tegen zijn voet aan viel. En dan raad u het al.. de bal rolde met geluk in het netje. Een echte flutgoal.. 1-0. Onverdiend, aangezien dit een van de weinige kansen was die De Patrijzen wist te creëren deze helft. Rust. even de koppen omhoog en alle neuzen dezelfde kant op. Als opdracht kregen we mee om dit spel te blijven spelen maar in balbezit rustiger te zijn. Dit pakten we dan ook goed op. 
Een noodgedwongen wissel: Mitchel komt in de ploeg voor Justin, die zich niet fit voelde en op scherp stond door een gele kaart.

De Patrijzen trapte af voor de tweede helft en merkte eigenlijk meteen dat Apollo met veel druk begon aan de wedstrijd. We starten goed aan de wedstrijd, er werd goed gecombineerd en we komen maar liefst 4x (!) een op een met de keeper van De Patrijzen. 4x.. U zou denken dat er dan toch wel gescoord zal worden. Maar helaas missen verschillende spelers enorme kansen op de aansluittreffer, die op dat moment meer dan verdient zou zijn. De Patrijzen krijgt wat kleine kansjes maar Apollo ruikt bloed. Helaas gaat het een kwartier voor het einde dan toch (weer) mis voor de ploeg uit s-Gravenpolder. Roan krijgt een enorme schop van de tegenstander en moet geblesseerd het veld verlaten. Timo vervangt Roan hierdoor maar de ploeg lijkt het even kwijt te zijn. Dat blijkt, want niet veel later valt de 2-0. Een foute terugspeelbal van Roy op onze keeper Youri is fataal en brengt De Patrijzen uit het niets op een 2-0 voorsprong. Weer erg onnodig. En dan gaan jammer genoeg, zoals wel vaker dit seizoen, de koppen hangen bij Apollo. We blijken niet meer bij de les te zijn en De Patrijzen voetbalt steeds makkelijker. Binnen 10 minuten tijd scoort De Patrijzen dan ook nog de 3-0, 4-0. Ondertussen werd er ook nog gewisseld: Robin B verliet 5 minuten voor tijd het veld voor Ramon. In het laatste kwartier van de wedstrijd heeft Apollo het echt laten schieten, want ook de 5-0 valt nog aan de kant van De Patrijzen. Wederom een erg geflatteerde uitslag. Ookal zou je het niet uit de uitslag halen, 75% van de wedstrijd was Apollo gewoon de betere ploeg. 
Zelfs de trainer van De Patrijzen en de bezoekers zijn het eens met het feit dat dit wel een erg geflatteerde uitslag is. 
Zo zie je maar, dat wanneer je zelf niet scoort, je ook niet kan winnen. En daarnaast lijken we weer de laatste 15 minuten de wedstrijd weg te geven. Iets Apollo dit seizoen erg vaak last van heeft. 

Toch kijken we met volle moed uit naar de volgende wedstrijd. Zaterdag 23 maart staat de wedstrijd Apollo - Hoedekenskerke/Kwadendamme op het programma waar we de nummer 2 van de competitie ontvangen op De Zuudoek te s-Gravenpolder. Hoe dit afloopt kunt u lezen in het wedstrijdverslag van Bas.

Aanvullende gegevens