Goes 2 - svApollo’69 2

Op een zeer druilerige tweede zaterdag in oktober, mochten we het kunstgras van Goes gaan bespelen. De regen zorgde voor een veld dat minder naar schuurpapier voelde en waarbij het balletje nog sneller over het veld zou gaan rollen. Voor Apollo toch altijd weer even omschakelen, van het verse groene gras op de Zuudhoek naar een plastic/rubber sfeerloos stukje nepgroen… Niet voor iedereen weggelegd. Waarbij de auteur van dit stuk een voorbeeld is. Van vorige week twee keer scoren, naar assistent scheidsrechter, om toch het team te kunnen ondersteunen.

Er werd gestart met de volgende 11: Ramon Schouwenaar op de goal, de verdediging van links naar rechts werd gevormd door Emiel van Dalen, Richard Bal, Dennis Nagelkerke en Niels Bakker. Het middenveld bestond uit Bas de Kraker, Robin Braam (verdedigend), Sander Nagelkerke (aanvallend) en Bjorn Coldenhoff. De twee mans voorhoede bestond uit Jochem Groen en Jeffrey Otten.

De bank bestond uit, Pieter Bruijns, Andy Tazelaar en Richard van de Sande.

 

Om 12.45u klonk het fluitsignaal voor de aftrap. Al snel was zichtbaar dat Goes het balletje makkelijk rond kon laten gaan,mede door een zeer sterke as. Apollo liet Goes het spel maken doordat er niet fel genoeg duels werden aangegaan, en wedaardoor steeds te laat kwamen. Ook werd er te vaak de lange bal gehanteerd die moeilijk te controleren was voor onze spitsen. Ondanks het overwicht van Goes, resulteerde dit niet echt in goed uitgespeelde kansen. 

Even veerde de bank van Apollo op toen er uit een voorzet een bal via een verdediger van Goes op de eigen lat werd gekopt. 

Na een minuut of 10 was het dan toch niet geheel tegen de verhouding in dat Goes op 1-0 kwam. Het spel werd van beide kanten wat slordig. Na een paar ballen van Apollo voor langs de goal van Goes. En een paar goede reddingen van Ramon, was het dan toch de tegenstander die net voor rust de 2-0 maakte. Toch een mentale tik zo voor de rust.

Rust… de rust houdt over het algemeen in; thee drinken, op adem komen, elkaar scherp zetten, organisatorisch dingen weer op de rails zetten etc. Echter bracht de rust ons een zeer verassende wending aan deze wedstrijd.*

(*gecensureerde versie).

Zo begonnen we de tweede helft met de unieke situatie dat de brilstand weer op het bord stond. Iets wat niemand ooit had meegemaakt en waarschijnlijk ook niet meer mee gaat maken.

Goes was duidelijk wat van de leg, en had het eerste kwartier minder grip op de wedstrijd. Apollo kwam fel de kleedkamer uit en het spelbeeld was totaal anders dan de eerste helft. Een overtreding tussen de hoekvlag en de 16 meter zorgde voor een vrije trap voor Apollo. Robin kopt de bal op aangeven van Bas scherp binnen bij de eerste paal 0-1. Het spel vliegt over en weer met verschillende kansjes van beide teams. Toch was Goes wat weer langszij kwam 1-1. Apollo bleef vechten voor de 2-1 en die kwam er op aangeven van Sander tikte Jeffrey beheerst binnen. 

Robin was moegespeeld en werd op het middenveld vervangen door Pieter. Even later moest Bjorn met hamstringklachten naar de kant, hij werd vervangen door Richard. Het laatste kwartier werd behoorlijk billen knijpen voor Apollo. Goes zette aan om toch nog een punt uit de strijdte slepen, diverse mogelijkheden werden goed gepareerd. Met onder andere nog een harde pegel op de paal, kwam Apollo goed weg. 

Eindelijk was daar het verlossende fluitsignaal van de scheidrechter, Apollo mag met de drie punten terug naar ’s-Gravenpolder. Met tien punten uit vier wedstrijden zijn we zo goed uit de startblokken gekomen van dit seizoen!

De volgende wedstrijd is tegen Yerseke, de pen hiervoor zal gaan naar Jochem.

Daniël Scheele

Aanvullende gegevens