Na de zwaarbevochten thuisoverwinning vorige week op Hoek 3, stond er vandaag weer een uitwedstrijd op het programma. Te weten tegen de nieuwe hekkensluiter Terneuzen 2. Aangezien de wedstrijd van Goes 2 weer niet doorging wegens verklaarbare redenen, en de minpunten ook wel een beetje op waren bij de KNVB, is Goes uit de competitie gehaald, en komt hierdoor Terneuzen op de laatste plek terecht. De punten die wij destijds opgehaald hadden zijn we kwijt, evenals de 2 doelpunten die gemaakt zijn die middag. Daar zal vooral Robin B niet blij mij zijn, die zijn doelpuntentotaal ziet kelderen van 1 naar 0. Onze 3e plek hebben we daarentegen wel gehouden, dus was er alles aan gelegen om deze plek te verstevigen. 

Door een flink aantal blessures, werk, en nog wat doorschuiven naar het vlaggenschip hebben we vandaag 12 man op papier. De harde hand van de boetepot werpt inmiddels ook zijn vruchten af. Iedereen op tijd, jasjes, polo’s aan ( of een T-shirt), dus konden we netjes 11:45 vertrekken naar Terneuzen. 

 

Ons technisch trio kwam met de volgende 11, die ervoor moesten zorgen dat we de punten konden meenemen, en het liefst met een zoveel mogelijk doelpunten. Op de goal de rentree van Robin Vermeulen, die wegens de afwezigheid van 2 keepers zijn handschoenen mocht aantrekken. De verdediging werd gevormd van rechts naar links door Niels, Richard B, Dennis en Bjorn. Op de rechtshalf onze penningmeester Samir, het centrum werd gevormd door Sander en Andy, en Pieter mocht vandaag vanaf de linkshalf starten. De aanval werd gevormd door Jeffrey en Richard VdS. De vlag werd in de eerste helft gehanteerd door Jochem.

Na enige tijd wachten op onze scheidsrechter konden we wat later dan verwacht aftrappen. 

Al redelijk snel krijgen we door dat hier wat te behalen valt, na wat kleine kansen krijgen we een vrije trap aan de rechterkant. De bal komt zoals verwacht op het hoofd van Richard B terecht, maar krijgt hem niet goed richting goal, maar word goed opgevangen door Samir die de bal mooi in de verre hoek schiet, en zo zijn doelpuntenrekening opent dit seizoen. Even later weer een hoge bal in de 16, waar Sander het duel aangaat met de keeper, hoger springt, het duel wint, en de bal tergend langzaam de bal in rolt, en ook zo zijn 1ste doelpunt te pakken heeft.Snel na de aftrap stuurt Richard VdS Sander diep, waarop de keeper denkt daar wel sneller bij te kunnen. Hij komt alleen een aantal meter tekort, waardoor Sander eerder bij de bal is. Mislukte voorzet op Jeffrey of een schot op goal? De bal vliegt er in ieder geval prima in 0-3.Na wat kleine kansen voor Pieter, Jeffrey en Bjorn is het de beurt aan Terneuzen, en na een scrimmage in onze 16 krijgt Samir de bal op zijn arm, en legt de scheids de bal op de stip. Deze word hard binnen geschoten, en staat het na 25 minuten 1-3.

Vlak hierna stuurt Andy met een mooie diepe bal Jeffrey weg die de rand 16 kan opzoeken, het overzicht behoud en Sander kan inspelen die vervolgens de keeper omspeelt, en met zijn chocoladebeen de 1-4 op het scorebord zet. Tussendoor pakt Robin nog een paar goeie ballen, en kunnen we rusten met een 1-4 voorsprong. 

In de rust de gebruikelijke dingen. Een motivatiepraatje van het technisch hart, te hete thee en te lang wachten, en vooral het eeuwenoude cliché mondje dicht tegen de scheidsrechter.

Begin 2e helft begint eigenlijk net als de 1e helft. We beginnen sterker, en komen veel op de helft van Terneuzen, alleen mist steeds net het laatste zetje bij de goal. Na 5 minuten word de bal weer over de verdediging gegooid waarbij Jeffrey er achteraan gaat, misschien wel een overtreding maakt, de keeper omspeelt en zo de 1-5 op het scorebord brengt. 

Heel snel hierna een rommelige fase waarbij Terneuzen een vrije trap krijgt in de 16 meter na een volgens de scheidsrechter terugspeelbal van Samir die een bal blokt van de tegenstander en Robin hierbij de bal opraapt . De vrije trap die volgt word geblokt door de muur, maar alsnog hard binnen geschoten vanaf randje 16. Tussendoor is Jochem in het veld gekomen voor Sander die de vlag overnam. Door omstandigheden merk je dat we het onnodig moeilijk maken voor onszelf, een man of 4 tussendoor ook nog een gele kaart krijgt ‘’terecht of onterecht laat ik even in het midden’’, en Terneuzen daardoor nog terugkomt tot 3-5. Na een overtreding op Bjorn kan hij niet verder, en word weer gewisseld voor Sander. Vlak daarna word er een diepe bal gegeven die over onze verdediging valt. Dennis maakt een lichte overtreding op de doorgebroken speler die echter wel door kan, maar vervolgens wel de kans mist. Echter stak de scheidsrechter van dienst hier een stokje voor, fluit alsnog voor een overtreding, en krijgt Dennis ook nog een gele kaart. Wat er vervolgens gebeurd is wat vreemd. Tijdens het neerzetten van de muur vanwege de nogal omstreden vrije trap krijgen Pieter en Sander allebei hun 2e gele kaart ’’De reden bleef onduidelijk’’ De wedstrijd leek wat te ontsporen hierdoor, maar werd alsnog gered door onze vlagger op dat moment Bjorn en de aanvoerder van Terneuzen, waardoor de scheidsrechter zijn rode kaarten weer introk. De vrije trap die volgt word echter hard ingeschoten, en staat het met nog een kwartier te spelen 4-5. Het laatste kwartier zaten er nog een leuke aanvallen tussen, maar zoals de hele 2e helft al kwam de laatste bal niet aan, en kon Terneuzen erin blijven geloven. Die krijgen nog 1 kans maar Robin staat ze nog in de weg. In de laatste minuut schiet Jochem de wedstrijd in het slot door een gekraakt schot hard binnen te schieten. Gelijk hierna word er afgefloten, en konden er nog een handjevol mensen gelijk terug om aan te sluiten bij ons 3e en 4e.

3 Punten, veel doelpunten, En Yerseke die klop krijgt van Zeelandia, en wij dus onze 3e plek verstevigen. Volgende week met vertrouwen naar Kapelle, die ook verslagen werden door Krabbendijke.

Wist u dat

• Sander meer goals heeft gemaakt dit seizoen dan Andy ( Zie stukje Apollo 2- Hoek 3)
• Samir en Sander van de 0 af zijn.
• Dat Robin B juist de omgekeerde weg bewandeld en juist weer op 0 staat.
• Ook Jochem meer goals heeft gemaakt dit seizoen dan Andy.
• Dat de scheidsrechter met meer kaarten strooide dan een gemiddelde roetveegpiet met snoepgoed.
• Robin wel 4 keer moest vissen, maar vervolgens nog wel een vrije trap er prima inschiet bij het 3e.
• Andy voor het eerst in de basis stond, de 90 minuten volmaakte en een dag later ook nog de 7-heuvelenloop voltooide in een recordtijd.
• Er nog even een apart stukje hieronder komt over iemand die de laatste 7 wedstrijden nog wel is vergeten was.

Ieder team heeft er wel één. Zo één waar je eigenlijk niet zonder kunt. De man die zijn vrije zaterdag opoffert om het team te ondersteunen. Of het nu regent, sneeuwt, windkracht 10 of 35 graden is, hij staat daar toch maar weer. Zo eerlijk als hij is probeert hij het verlengstuk te zijn van de scheidsrechter. Ook wij hebben er zo één. Met zijn blonde manen, zwarte Adidas kicksen, korte broek en blauw wit trainingsjasje staat hij toch maar weer regelmatig voor ons klaar. Met de vlag in de hand 90 minuten heen en weer langs de lijn. Nooit heeft hij het goed. Altijd was het volgens de tegenstander geen buitenspel, en als hij dan niet vlagt zat hij er volgens de laatste man weer naast. Zonder deze man kunnen wij eigenlijk niet voetballen. Deze man is eigenlijk elke week the man of the match, maar je kunt nooit op hem stemmen. Deze man, onze man, Wally Walraven.

Rest mij de pen door te geven aan niet geheel verassend Wally, mocht hij aanwezig zijn. Zo niet dan mag onze penningmeester Sam het verslag schrijven van Kapelle 3- Apollo 2.

Aanvullende gegevens