Na een goeie competitiestart, waar we een monsterzege van 11-0 behaalde tegen Terneuzense Boys4, mochten we vandaag naar Arendskerke. Voor de wedstrijd werd al besproken dat het altijd lastige wedstrijden zijn tegen teams van Arendskerke.  Dus waren we er zeker van dat we het vandaag niet cadeau zouden krijgen. Eenmaal aangekomen in het zonnige Arendskerke was de 1e vraag WAAR IS RICHARD BAL???  Helaas was onze ervaren verdediger in Bobbiejaanland. Ook was onze Superspits Jochem groen geblesseerd. Wel was weer aanwezig na een tijdje gemist te moeten hebben Sander Nagelkerke, altijd lekker als hij meedoet!  Ook stond Ramon Schouwenaar weer onder de lat bij afwezigheid van 2 andere keepers.

De verdediging bestond uit Sander Louwes, Dennis Nagelkerke, Damian Krier en Emiel van Dalen

Joost Janse, Jellle Goeree, Johnny Schouwenaar en Bjorn Coldenhoff mochten gaan schitteren op het middenveld. De goals moesten vandaag gemaakt worden door Kevin Savonije en Sander Nagelkerke.

Omdat Maico nog geblesseerd is en een afvaller van het 1e geen zin had bleven er nog 2 wissels over Metcan en Andy.

Na een kwartier voetballen werd het al duidelijk dat Apollo de bovenliggende partij was, Joost janse werd neergelegd en uit deze vrije trap scoorde Sander Nagelkerke de 0-1. De 0-2 volgde kort daarna Bjorn passeerdezijn tegenstander aan de zijlijn komt naar binnen, de keeper verwacht een voorzet maar Bjorn schiet de bal in 1 keer in de goal! 0-2.  Apollo was veel beter en na de 0-3 van Joost janse die duildeijk aangaf dat hij vrij stond randje 16 was het wel duidelijk dat de punten mee zouden gaan naar ' s Gravenpolder. Voor rust maakte Kevin nog de 0-4.  Helaas was dat er 1 te weinig dan doelstelling die onze trainer Peter Bleumink meegaf (5doelpunten maken in de 1e helft)

In de rust kwam Metcan voor Johnny en Andy voor Joost. De 2e helft was het 1e kwartier slecht Arendskerke had meer balbezit en kwam er af en toe dreigend uit maar er kwamen niet echt grote kansen voor Arendskerke, Hierna liep het weer beter en dat resulteerde in 0-5 en 0-6 beide goals door Kevin Savonije.  Ook Jelle pikte nog een goaltje mee 0-7!!  Hierna raakte er een aantal spelers van Arendskerke lichtelijk geïrriteerd en werden de overtredingen iets steviger. Helaas trad de goed fluitende scheids (tot de 75e minuut) niet op en werd het iets minder gezellig op het veld. Maar goed iedereen heel van het veld met een Eindstand van 0-7.

2 gespeeld, 6 punten, 18 voor, 0 tegen. Goed begin maar het seizoen is nog lang ;) En de prijzen worden pas verdeeld in Mei…. Gelukkig zijn we bij Apollo iets realistischer dan in R’dam waar naar 't schijnt er al mensen op de coolsingel staan.

Maar goed “Wij Staan bovena…..(uuuh) boven de nummer 2 ;)"

Volgende week uit naar Ovezande, hier zal Jochem Groen verslag van doen.

Aanvullende gegevens