Zaterdag 1 oktober staat de derde wedstrijd van de competitie in de agenda van de mannen van Apollo 2. We moesten op bezoek bij DwO '15 2, een fusieclub die is ontstaan door het samenvoegen van SVD en Volharding.

DwO '15 2 staat op dat moment na 2 wedstrijden met 0 punten in het onderste gedeelte van de stand, samen met Terneuzense Boys 4, Waarde 2 en Kapelle 4.

Tijdens het omkleden maakte de trainer de opstelling bekend.

   Maico 

Johnny S   Dennis N   Emiel v
                Richard B   

   Jelle G    Pascal K   Bjorn C
                Joost J

   Jochem G         Sander N

Tijdens het standaard praatje van onze trainer kwam wel 1 ding naar voren en dat was dat we ze niet moesten onderschatten en ook gelijk vanaf minuut 1 er op te zitten. Dat ging aardig en resulteerde al redelijk snel in de 1-0 gemaakt door Sander N.  De bal werd iets te scherp naar voren gespeeld, Jochem kon nog net met een slijding de bal bij Sander in de voeten krijgen die zo de 1-0 kon maken.

Het bleek toch wel dat Apollo de overhand had en dat zag je ook wel in het aantal kansen. Niet veel later mocht Richard Bal die mee gekomen was van achter de 2-0 binnen koppen. 

Ondanks het een hele sportieve wedstrijd was liet Sander zich toch verleiden tot het maken van een overtreding die de scheidsrechter niet anders kon bestraffen dan met een rode kaart. 

De Trainer had gelukkig de beschikking over een goede fitte bank en bracht in de rust ook drie nieuw krachten er in Jochem kwam naar de kant voor Bas de K (Bastiaan). Bjorn die zich moe had gestreden werd vervangen door Ramon, en Jaimy kwam op de plek voor Johnny. Met nog wat extra aandachtspunten begonnen we aan de 2de helft.

Ook in de 2de helft zag je dat Apollo de bovenliggende partij was. Na een paar goede kansen voor Apollo gingen Ramon en Emiel op pad na een paar goed combinaties ronden Ramon heel goed af 3-0. Op dat moment waren de mannen van DwO '15 nog niet heel gevaarlijk geweest. Joost vond het dan ook een goed plan om Dwo even een handje te helpen met een veel te korte terugspeelbal, de aanvaller van DwO die nog op z'n gemakje aan het terug wandelen was kreeg de bal in z'n voeten en kon zo 3-1 maken.

Jammer maar daar was niks meer aan te doen zo snel mogelijk maar de 4-1 er in schieten was dat ook het volgende wat Apollo moest doen. 

Bas vond dat ook en nam de 4-1 voor zijn rekening. Helaas heb ik de goal niet goed kunnen zien omdat we een trainer hadden die het zicht van het veld deed blokken. Maar wat we vanaf de bank wel goed konden zien was de 2de en laatste kan die de mannen van Dwo kregen. Pascal miste bij het verdedigen volledig de bal en de 2-4 stond met nog een 20 min te spelen op het scorebord. Jelle werd nog gewisseld voor Bjorn.

En Bas die goed speelde maakt gelukkig nog de 2-5. Apollo heeft zo na speelronde 3 nog steeds de volledig scoren. 

Volgende week komt Axel 3 op bezoek en ik hoop dan ook dat we volgende week zaterdag om 16.50 uur nog steeds kunnen zeggen dat we boven de nummer 2 staan. 

Groet Pluis 

de Pen geef ik door aan Johnny S.

Aanvullende gegevens