18-03-017    FC Axel 3 - Apollo 69 2 

Zaterdag 18 maart een week na de fysiek wat zware wedstrijd tegen Kapelle (5-1 winst) staat de volgende wedstrijd op de agenda FC Axel 3 - Apollo 2. 

De thuiswedstrijd werd al in speel ronde 4 gespeeld, er werd toen moeizaam gewonnen met een redelijk jeugdig Apollo 2 (3-0). Dit verslag werd voor u verzorgd door Johnny Schouwenaar, voor de mensen die Johnny Schouwenaar niet kennen dit is een speler die in het begin van het seizoen bij Apollo 2 rechtsback stond. Alleen door verschillende pijntje en een fysio die toevallig alleen op donderdagavond tijd heeft is Johnny steeds minder aanwezig. Ik hoop dan ook dat Johnny nog voor het eind van het seizoen aan zijn 5 gespeelde wedstrijden komt, en zo dit seizoen samen met ons mooi kan afsluiten. Maar goed verder met de wedstrijd. Vandaag is Fabian voor de 2de keer dit seizoen hoofdcoach en komt dan ook met de volgde 11.

  Ramon

Bjorn-Dennis-Richard-Emiel

Kevin-Andy-Sander-Jelle

Jochem-Jeffrey

Wissel: Dennis T, Joost, Sherwin

De doelstelling van het twidde is 8 wedstrijden voor het einde heel duidelijk, als we in mei op de platte kar willen staan moeten we blijven winnen en de voorsprong van 1 punt op de nummer 2 lebo vasthouden. Het twidde begon heel sterk aan de wedstrijd en het overwicht was duidelijk te zien. Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-1 op het scorebord kwam te staan.  Kevin die vandaag op de rechterkant een goede wedstrijd speelde, gaf na een slecht weg gewerkte corner de bal voor op Richard die nog was blijven hangen van de corner.

Richard twijfelde geen moment en kopte dan ook goed de 0-1 binnen. Na 5 min schoot Sander op aangeven van Jochem de 0-2 binnen het was toe ook wel duidelijk dat we deze wedstijd niet zouden gaan verliezen. Het scoorde bord gaf 11 min aan toen Jeffrey er 0-3 van maakte.  Niet veel later werd door een klutsbal het eerste wapenfeit van Axel omgezet in een doelpunt Dennis Tolhoek stond nog te vlaggen als of z’n leven ervan af hing allen van buitenspel was geen spraken. De mannen van Axel liepen op dit moment al lachend terug naar hun eigen helft wetende dat dit soort foutjes niet veel gemaakt gaan worden vandaag door Apollo en dat het ook een zware middag zou worden. 

Jochem zette in de 25 min na een voorzet van Sander de 1-4 op het bord. Niet veel later werd Jochem gewisseld uit voorzorg en kwam Joost erin. Sander ging een linie dieper spelen en Joost ging de plek op het middenveld van Sander overnemen. Niet veel later door een keurige goal zetten Joost zichzelf ook op het wedstrijdformulier 1-5.

Rust.

Er was dan ook geen vuiltje aan de lucht voor Fabian die maar 1 ding te melden had en dat was dat we op dezelfde manier de 2de helft moesten ingaan. Bjorn kwam wel naar de kant i.v.m. kleine blessure aan hamstring en mocht de vlag te hand nemen voor hem kwam Sherwin erin die ging op de plek van Kevin voetballen die op zijn beurt een linie zakte. In de 2de helft moesten we echter een poosje wacht voordat het volgde doelpunt viel. In de 80 min vond het twidde pas weer het net, na een paar goede kansen van Sander en Jeffry die net over of op de paal belande maakte Sander 1-6 en een min later 1-7 en maakte zo z’n hattrick compleet.

Het 2de en laatste wapenfeit van Axel was er 1 waar ook zelfs het twidde om moest applaudisseren een schot vanaf de middenlijn viel achter Ramon onderkant lat in de goal.Een goal die je niet vaak ziet in de reserve 4de klasse. In de laatste 5 min maakte Jeffrey ook zijn hattrick compleet op aangeven van een goed spelende Sander.

Eindstand 2-9 

Zoals ik in het begin van dit verslagje al zei is de doelstelling heel duidelijk voor het twidde. En ik denk dat als dit team compleet blijft dat we deze doelstellig gaan halen.
Met nog 7 wedstrijden te spelen staat het twidde op de 1ste plek met op 1 punt gevolgd lebo, die deze zaterdag ook overtuigend gewonnen heeft (5-0).

Volgende week komt DWO op bezoek de aftrap is om 15:00 uur. 
Wie volgende week de pen te hand mag nemen is nog een verassing maar misschien is onze verloren rechtsback weer aanwezig. 

Groet Jochem Groen 

Aanvullende gegevens