Zaterdag 1 april, Zaamslag 3 – Apollo’69 2.

Nee het is geen grap dat de dames wederom niet moesten voetballen daardoor kon ik wel mee naar Zaamslag de mannen aanmoedigen en deze week hun voorzien van een stukje. 08.30 ging de wekker, dit zijn toch geen tijden voor senioren voetbal! 10.30 vertrekken naar Zaamslag. 

Sherwin vond dat ook erg vroeg dus dacht ik kom gewoon niet. Zo vertrokken de mannen met zijn 12en richting Zaamslag waar later Emiel aan zou sluiten. (Sherwin was ondertussen uitgeslapen en is met Emiel mee gekomen). De mannen moeten vandaag winnen om uit te lopen op Lebo die vorige week er niet meer uit konden halen dan een gelijk spel tegen Kapelle. Dit is natuurlijk erg gunstig voor het kampioenschap maar dan moesten de mannen wel deze wedstrijd winnen tegen de nummer 3. Of het aan de datum licht ben ik nog niet achter maar deze dag liep anders dan gehoopt.

Apollo begon met de volgende opstelling:

Ramon

Dennis N

Kevin                    Bjorn

Richard

Andy

Jelle                        Sander

Joost

Dennis vB      Jochem

Wissel: Geus

Apollo moet op gang komen, Zaamslag maakt hier gebruik van zij zijn direct scherp en creëren direct wat kansen, een voordeel voor Apollo is is dat ze deze niet goed benutten en er komt gelukkig geen goal voor de thuisploeg. Toch begint Apollo na een minuut of 10 in het spel te komen en beginnen lekker te tikken. Helaas is het toch Zaamslag die de 1-0 maakt in de 15e minuut. Ook de 2-0 komt op het bord voor Zaamslag. 

Dit zag ik niet aankomen en dacht dat het wel gedaan was op deze manier. Ik zat nog te schreeuwen maar werd vriendelijk verzocht door Peter mijn mond te houden hij had het opgeschreven en zou het in de rust vertellen haha. Toen was het toch Apollo die het spel overnam en lekker begon te tikken. Er kwam een vrije trap voor Apollo deze werd genomen door Andy en Jochem kopte deze netjes door naar Dennis vB en zo stond het 2-1 en kregen we langs de kant ook weer hoop!

Apollo ging gelijk weer lekker vanaf de aftrap en tikte het balletje goed rond het was dus ook niet raar met dit spel dat het binnen 2 minuten 2-2 stond. De mannen begonnen er zelf ook weer in te geloven en na een beetje gekakel naar elkaar (lees Andy en Kevin) was het spel toch wel leuk om naar te kijken en werd het gewoon spannend. Ondertussen kwam Emiel aan en hij had de uitgeslapen Sherwin meegenomen deze gingen direct omkleden.

De scheids blies op zijn fluit, tijd voor thee met 2-2 op de borden.

De 2e helft ging van start Andy kwam eraf en maakte plaats voor Geus deze had zich de eerste helft al wat op lopen vreten dus die mocht gaan laten zien dat hij niet voor niets mee was gekomen. Ook Kevin mocht uitrusten en maakte plaats voor Emiel. Apollo begon de 2e helft best aardig alleen was het Zaamslag die weer kwam met een aanval, de bal werd op de stip gelegd omdat er een handsbal was aan Apollo’s kant.

Helaas werd dit de 3-2 en moesten de mannen er ook weer wat harder voor gaan vechten om toch 1 of 3 puntjes mee naar de andere kant te nemen. In de 65e minuut mocht Sherwin laten zien dat hij heerlijk uitgerust was en kwam er in voor Sander. De Scheids, die de eerste helft goed floot, maar in de rust toch een kratje bier van de thuisploeg kreeg, vond een zelfde overtreding van Zaamslag geen penalty voor onze mannen. Ook daar bovenop kwam dat Dennis N geel kreeg dus 10 min. Het velt moest verlaten door een overtreding die ook aan de andere kant zo bestraft had moeten worden.

Maar goed met 10 man spelen ging de mannen goed af want ze waren scherp! Het stond dus ook in de 75e minuut 3-3 die netjes in de netten is gelegd door Jochem. Het zou toch mooi zijn als er dan toch ook nog een 3-4 zou komen en toch de puntjes mee naar de overkant gaan. Er was in de 80e minuut een vrije trap voor Apollo die genomen werd door Geus en in de netten werd gelegd door Richard maar helaas deze was buiten spel. Apollo heeft er in de laatste 10 minuten nog echt voor gestreden en speelden en nette 2e helft.

De eindstand is dan ook 3-3 geworden. Ik vond persoonlijk een terechte eindstand en Zaamslag heeft laten zien dat ze niet voor niets op de 3e plek staan.

Met 1 punt terug naar de zuudhoek was dan ook beter dan niets. De mannen houden het wel spannend wat het kampioenschap betreft want ook Lebo volgt de mannen van Apollo goed. Deze staan nu met een wedstrijd minder 2 punten boven hun. Er zal dus flink gewonnen moeten worden om op die kar te komen. Mannen ik gun jullie die kar want we hebben dit jaar nog niet genoeg feestjes op Apollo! 

Wanneer ik kan zal ik jullie komen aanmoedigen en wens jullie dan ook alle goeds toe verder in het seizoen. Hou het spannend maar niet te spannend.

Groetjes van jullie trouwe supportster Sanne!

Aanvullende gegevens