Heerlijk om weer te mogen voetballen in het voorjaar. Sommige voetballers, de mooi weer voetballers, o.a. Jelle Goeree zoals hij dit zelf altijd zegt, presteren het beste als het mooi weer is.

Ook deze week weer een gepuzzel voor de coach Peter Bleumink en onze team begeleider Fabian Traas. De laatste weken is het lastig om tot een compleet team te komen aangezien de andere elftallen hier en daar ook spelers nodig hebben.

Björn Coldenhoff (ondergetekende) had geen oppas en kon met dank aan de vriendin van Kevin Savonije (Marin) de 2e helft mee doen. Dank voor de moeite Marin.
Maar uiteindelijk is er tot een sterke opstelling gekomen.
Wissels:
Dennis van Burg
Rowan Mol
Björn Coldenhoff (2de helft)

Na de lastige wedstrijd van vorige week tegen Zaamslag moest er vandaag gewonnen worden van Spui om de achtervolger voor de koppositie Lewedorpse Boys 2 achter ons te houden. Hiervoor moesten we vandaag vol aan de bak tegen de huidige nummer 4 van de competitie die na de afslachting van de laatste keer, 17-0 verloren van ’t twidde, echt wel wat recht te zetten hadden.

De eerste helft ging gelijk op, ’t twidde was hier en daar wat slordig en maakte het zichzelf hierdoor onnodig moeilijk tegen en verrassend sterkere tegenstander dan de laatste wedstrijd. Spui kreeg in het begin een aantal kansen door hier en daar wat slordig balbezit maar ze waren zeker niet de bovenliggende partij. In de 35e minuut liet onze Joost weer zien dat hij zo ver mogelijk bij onze keeper vandaan moet blijven. Na een ongelukkige kopbal terug op de keeper krijgt de spits van Spui een makkelijk kans tegenover Ramon, die daarop ook geen antwoord had. 0-1 voor Spui 2.

Toch kreeg Apollo 2 wel wat kansjes om de gelijkmaker te maken. Onder andere onze mooi weer voetballer Jelle Goeree kreeg en opgelegde kans en schoot hard op goal. De keeper van Spui bleek alert en een goede keeper, althans dat laatste moeten we de 2e helft nog maar zien.
In de rust was duidelijk dat Apollo 2 het de 2e helft toch anders moest gaan doen, meer strijd. De laatste wedstrijden was al gebleken dat een achterstand niet persé een probleem hoeft te zijn voor het 2e. Want als het voetballen niet goed genoeg lukt dan kunnen we gelukkig met strijd veel rechttrekken.

Andy Tazelaar werd gewisseld voor Björn Coldenhoff in de rust, hierdoor schoof Joost Janse naar de verdedigende middenvelder positie en Sander Nagelkerke naar de aanvallende positie op het middenveld. Kevin naar de spits en ikzelf rechtshalf. Na maanden van afwezigheid van Johnny Schouwenaar weer het geijkte treintje aan de rechterkant.
De tweede helft begon ’t twidde wat agressiever en er kwamen meer aanvallen, we wilden duidelijk de 3 punten thuis houden. Na 7-8 minuutjes in de 2e helft kreeg de spits van Spui desondanks weer een enorme kans doordat ondergetekende onnodig de bal verspeelde op het middenveld. Gelukkig had deze spits geen zin meer om te scoren want hij kreeg later de 2e helft nog een keer een 1 op 1 kans tegen Ramon welke hij ook miste.

In de 57e minuut viel hij dan toch, de 1-1. Onze mooi weer voetballer Jelle Goeree schoot van afstand op goal en deze viel heerlijk links in de goal. Dit was dan ook het startsein voor ’t twidde om er nog een tandje bij te doen. Steeds meer aanvallen richting de goal van de keeper van Spui maar toch lukt het nog niet om te scoren. De spitsen van Apollo bleken toch nog niet scherp genoeg voor de goal.
Sander Nagelkerke wordt moe gestreden vervangen voor Dennis van Burg, welke een uitstekende invalbeurt speelde.

In de 73e minuut een corner voor Apollo, deze werd ingebracht en de bal viel uiteindelijk terug naar de 16 meter waar ondergetekende stond te wachten. Deze schoot de bal ontiegelijk hard in de kruising, althans in gedachte. Half geraakt ging een niet al te hard schot bij 2 verdedigers door de benen, stuitte op een polletje omhoog en de keeper blunderde de bal de goal in. Veruit de lelijkste goal van het seizoen, maar ja lekker belangrijk, het stond wel 2-1 voor ’t twidde. (met dank aan Marin voor het oppassen)

Hierna werd Apollo 2, gesterkt door de 2-1 echt te sterk voor Spui. Deze hebben hun kansjes gehad om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen maar hiervan geen gebruik gemaakt. De laatste 17 minuten was het dan ook voornamelijk 1 richtingsverkeer richting de goal van Spui, de wedstrijd beslissen wilde ’t twidde dan ook wel. In de 80e minuut weer een goal uit een corner, en ja hoe kan het ook anders dan dat Richard Bal deze schitterend binnen kopte. Richard is niet te houden de laatste weken en maakt goal op goal op goal. Wie weet wordt hij nog de topscoorder.
Ook onze spits pikte zijn goal nog mee na een goede steekbal van Dennis van Burg. 4-1, wat een luxe toch nog.

Het seizoen duurt nog 5 wedstrijden, 5 finales tot de eindstreep. Iedere week vechten voor de 3 punten en de koppositie behouden.
Eigenlijk wilde ik Johnny Schouwenaar het volgende stukje laten schrijven maar kies toch maar voor zekerheid van iemand die er sowieso is, onze mooi weer voetballer Jelle Goeree.
 
Groet, Björn Coldenhoff

Aanvullende gegevens