Een nieuwtje wat ons vorige week bereikte. Robert-Jan van der Genugten stopt na dit seizoen met voetballen. Deze zaterdag dus zijn laatste confrontatie met Colijnsplaatse Boy’s, de ploeg waar hij begon en heel veel doelpunten voor heeft gescoord. Wij hopen dat hij zaterdag de winnende tegen deze ploeg voor ons kan scoren. Wij vinden het heel jammer dat hij stopt met voetballen, maar respecteren zijn besluit en gunnen zijn gezin de tijd die hij nu bij hun zal zijn. Maar eerst nog 4 wedstrijden knallen voor Apollo!

Deze week ook een mailtje binnen dat Jeffrey Otten op 73 competitie doelpunten staat. Hij kan dit seizoen de 75e goal scoren, allen gescoord voor Apollo. De meeste scoorde hij tegen SVD, 9x. Tegen de tegenstander van zaterdag scoorde Jeffrey in zijn carrière 2x.

Wij feliciteren onze oud trainer Rohan de Geus met het kampioenschap met zijn nieuwe ploeg Duiveland!

 

Dan de wedstrijd zelf. Thuis werd in een boeiend duel verloren met 4-6. Toen scoorden Robin Braam en Moreno van Aerde beiden 2x. Colijn toen in goede doen en na deze ontmoeting in neerwaartse spiraal geraakt. Na dit duel slechts 5 puntjes bij elkaar gesprokkeld. Colijn staat op de 7e plaats met 28 punten. Apollo behaalde nog 9 punten sinds die pot en staat op de 12e plaats met 21 punten. Wel zijn er in de laatste 2 wedstrijden 4 punten behaald en lijkt de goede vorm eindelijk terug te zijn.

De statistieken geven aan het alle kanten op kan. Er werd in de geschiedenis 4x gewonnen door Colijn, 4x gewonnen door Apollo en 4x gelijk gespeeld. Er werd 19x gescoord door Colijn en 20x door Apollo. Het laatst gespeelde duel dateerd alweer uit 2015/2016 en werd gewonnen door Colijn met 3-2. scores Apollo, Cahit Arslanlar en Bajram Bajra. Pikant detail, RJ vd Genugten krijgt een gele kaart in de 2e helft en ziet daarop rood. Zonder dat iemand het had gezien had hij blijkbaar in de eerste helft ook al geel gehad. Hopenlijk deze wedstrijd weer een keer winst voor de blauw-witten en een hele wedstrijd voor RJ. De analyse geeft echter een prognose van 58% winst voor Colijn, 22% gelijkspel en 20% kans op winst voor Apollo. We moeten er dus flink tegen aan en alle zeilen bij zetten om drie punten mee te kunnen nemen. 

Scheidsrechter vandaag, Rob Houdé, geen onbekende. Assistenten deze middag, Peter Quinten en Andries Goeree.

Selectie Colijn, Leon van Loon, Stefan de Pree, Koen van Os, Sven Hoogerheijde, Bas van Os, Luuk Wattel, Danny en Steffan de Looff, Jesse de Jong, Thijs Nuijens, Joeri Goulooze, Raymond Roovers, Bertus Zoeteweij en Job Nuijens.

Bij Apollo zijn de namen nog niet bekend.

Zaterdag speelt Apollo 2 om 12.30 uur uit bij Serooskerke 3 en Apollo 4 om 14.30 uit bij Krabbendijke 3. Succes allen. Geen thuiswedstrijden zaterdag middag, maar de kantine is open vanaf 16 uur Dus na een bezoekje aan colijn is het daar nog de mogelijkheid voor een afzakkertje.

tot zaterdag 14.30 uur!

Aanvullende gegevens