Najaar 2018 is Apollo’69 gestart met het Rabobank/NOC*NSF trajectUitgangspunt hierbij is dat het steeds belangrijker wordt dat de vereniging mee verandert met de tijd en meer toekomstbestendig wordt. Door het inspelen op de behoeften van vereniging en omgeving willen we als vereniging een groter maatschappelijk belang gaan krijgen. De bijbehorende ambities hierbij zijn: de leefbaarheid van het dorp vergroten, meer doelgroepen bedienen en een stevigere verankering van de continuïteit van de vereniging.

Eind november hebben we Apollo-breed, onder begeleiding van NOC*NSF, een eerste inventarisatie gehouden wat de behoeften zijn binnen en buiten de vereniging, welke sport- of andere activiteiten gewenst zijn. Aan deze bijeenkomst namen circa 30 personen deel vanuit diverse invalshoeken binnen en rond de vereniging (o.a. trainers, leiders, bestuursleden, ouders, klussenteam, kantine, sponsors, oud-leden, jeugdspelers). Fantastisch dat we zo’n grote en diverse opkomst hadden.Belangrijk uit deze avond is dat we met een grote groep hebben bepaald waar voor staan als vereniging (het verslag hiervan staat eveneens op de website). Daarnaast hebben we de eerste stap gezet naar de volgende fase.

We zijn in januari vervolgens met een viertal personen een commissie gestartom twee van de mogelijke nieuwe activiteiten nader te onderzoeken, welke naar voren zijn gekomen uit de inventarisatie van eind november:

• Een binnen sportactiviteit met een bal (in een gymzaal) voor peuters tussen 2 en 5 jaar. Hiervoor hebben we in de afgelopen maanden een aantal gesprekken gevoerd met een kinderdagverblijf-organisatie om dit gezamenlijk op te pakken. We zijn hier beiden enthousiast over. Zodra dit concreter wordt horen jullie meer.
 
• OldstarsWalkingFootball voor de doelgroep 55+. Een eerste voorzichtige peiling onder onze leden leert dat hiervoor zeker mogelijkheden liggen, bijvoorbeeld op de donderdagavond, in de pannakooiAanmelden voor OldstarsWalking Football kan bij Robin Korsuize, Wim Harthoorn of Adrie Bal (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Komend seizoen gaan we in ieder geval al van start met een veteranenteam (40+) op de donderdagavond (thuiswedstrijden) en vrijdagavond. Dit is op een half veld, 7 tegen 7.

Tevens zijn we aan de slag gegaan om een behoeftepeiling/enquêtete realiseren,  welke naar alle leden wordt verstuurd (via email). Met deze behoeftepeiling willen we de sportdeelname en interesses/behoeften voor nieuw- en bestaand sportaanbod onder de leden van sv Apollo’69 in kaart brengen (alsmede van de gezinsleden van het Apollo-lid (indien van toepassing)). Dezebehoeftepeiling zal in de komende dagen worden gemaild. We zouden het heel erg op prijs stellen als je deze in wilt vullen. De uitkomsten hiervan zijn van grote waarde voor de toekomst van onze vereniging. Tevens verloten we leuke prijzen onder de inzenders.

Tevens nogmaals een woord van dank aan de Rabobank, voor het ter beschikking stellen van professionele begeleiding vanuit NOC*NSF. Hierdoor kunnen we als vereniging mooie stappen maken.

 

 

Aanvullende gegevens