Ja dat kunnen wij. Want als wij winnen van Lebo en Hoedekenskerke/Kwadendamme wint ook dan zijn zij kampioen. Het is alleen makkelijker geschreven dan dat het ook gebeurd. Want de met 7-1 verloren wedstrijd op 6 oktober in Lewedorp zit nog in het geheugen. Het was 3-0 bij rust en na rust scoort Jermaine de 3-1 en scoren we ook de 3-2. Helaas werd deze wegens buitenspel afgekeurd en liep Lebo uit naar 7-1. Rick Imanse scoorde 3x. 

Lebo bezet de tweede plaats met 56 punten. Scoorde tijdens de laatste 2 wedstrijden 6x maar kreeg er ook 3 tegen. Apollo staat elfde met 27 punten maar haalde uit de laatste vier wedstrijden wel 10 punten. Voor morgen is het simpel. Lebo moet winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap terwijl er voor Apollo niets meer op het spel staat en dus vrijuit kan spelen. De selectie van trainer Heikes is fit en hij kan 11 goede en fitte spelers opstellen. Waar de goals eerder in de competitie niet wilden vallen gaan ze er de laatste weken wel in. Een positief gegeven!

 

Als we de statistieken er weer eens bij pakken zien we dat we vanaf 2011/2012 5x tegen deze tegenstander hebben gespeeld op de Zuudoek, 4x wisten te winnen en 1x verloren. Dit verlies was wel tijdens de laatste thuis ontmoeting in seizoen 2015/2016, waar bij Apollo nog namen als Tristan Vis, Bajram Baira en Rick de Kok in de basis stonden. Het werd toen 0-3. Qua doelpunten is de verhouding 12-8 In ons voordeel. De prognose is helaas niet echt voordelig, 82% kans op een thuisnederlaag en slechts 7% kans op winst. 

Scheidsrechter tijdens de wedstrijd is Hans de Jong, ons wel bekend. Ook hebben we deze middag weer een pupil van de week. Esra van Schoote zal de Lebo keeper proberen te trakteren op het eerste tegendoelpunt en zo het goede voorbeeld geven aan de mannen van Apollo 1. Wij hopen op een aantrekkelijk potje voetbal en zullen er alles aan doen de drie punten in ‘s-Gravenpolder te houden! We wensen Esra veel plezier.

Apollo 2 is vrij. Apollo 3 speelt om 12.30 uur thuis tegen FC Axel 5 en Apollo 4 speelt om 14.30 uur thuis tegen Yerseke 5. Succes allemaal.

Na afloop van onze laatste thuiswedstrijd zal Peter Franken in de kantine voor jullie optreden en er een feestje van maken. Wij hopen u allen weer te zien op de Zuudoek om 14.30!

Aanvullende gegevens