Jawel, Hoedekenskerke/Kwadendamme ziet zichzelf als Calimero zo schrijft men op hun facebookpagina. Op zich grappig, want Apollo is dan wel een grotere vereniging, maar won zelden van Hoedekenskerke en won nog niet eerder van de fusieclub uit of thuis. Qua werkelijke spelerslengte vrees ik dat ook hier Apollo het verliest van deze tegenstander. Wie o wie is nu Calimero?

Maar eerst wat anders, respect! Eerder kwam diversiteit in de sport naar voren en laatst racisme. Apollo is hier duidelijk in, iedereen is welkom en we accepteren en respecteren elkaar.
Wat gebeurde vervolgens vorige week tijdens de wedstrijd tegen Stavenisse? Er werden vanaf de tribune nare woorden geroepen en dit ging zover dat er op persoonlijk vlak beledigingen werden geroepen. Spelers en staf vonden dit erg vervelend en onacceptabel. Ook kan ik als bestuurslid zeggen dat het bestuur dit niet vind kunnen. Apollo is een vereniging die in de 4e klas speelt en waar spelers bij onze vereniging spelen omdat ze dit willen want we betalen niet. In ons eerste elftal spelen veel jongens die al sinds hun 6e bij Apollo spelen en er elke week alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren. De trainer stelt het elftal op waarmee hij denkt het beste resultaat te kunnen behalen. Wij zijn blij dat we supporters hebben, maar hopen wel dat na vorige week de supporters de negatieve uitingen naar spelers voor zich houden. Emoties verbaal tonen is logisch, kritiek is mogelijk en dat mag, maar respecteer de medemens!

 

We gaan naar morgen. Apollo speelt al om 14.00 uur in Hoedekenskerke tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme. Deze ploeg is de laatste weken goed bezig en won de laatste vier wedstrijden en is opgerukt naar de 4e plaats op de ranglijst met 1 puntje meer als Apollo. Een spannende pot lijkt mij. Waar Apollo heeft verjongt en een prima seizoenstart kent heeft onze tegenstander een elftal met veel ervaring en de laatste weken een makkelijk scorende aanvalshoede. Hun start was een stuk minder. Bij Apollo gaat het scoren de laatste weken juist wat minder. Voetballend zullen we de strijd aan gaan en we zullen vanaf het begin allert moeten zijn want ik begreep dat deze tegenstander gretig en fel van start gaat en zo snel op voorsprong probeert te komen. Onze verdediging is gewaarschuwd.
Bij Apollo is Mitchel weer fit, maar ontbreken David en Jeriël nog en is Duncan met een liesblessure ook langere tijd uit de roulatie. Alle andere 15 spelers zijn fit en kunnen morgen Hoedekenskerke/Kwadendamme gaan bestrijden en hun zegereeks ten einde gaan brengen. Daarna mogen ze zich op de Kouter echt Calimero noemen?

Scheidsrechter Rick van den Berge is de scheidsrechter. Hij leide ook onze thuiswedstrijd tegen SPS. Hij was eerst niet de scheidsrechter die op stond, maar hij is van harte welkom. 

iedereen een sportieve zaterdag en we hopen op een sportieve wedstrijd op elk vlak en zien jullie graag om 14.00 uur op de Kouter te Hoedekenskerke!

Aanvullende gegevens