Ook bij onze vereniging wordt het coronavirus serieus genomen en houden wij achter de schermen alle informatie en berichtgeving die wordt gedaan nauwlettend in de gaten!

SV Apollo'69 volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM/GGD aangaande het coronavirus. We vragen alle leden en bezoekers van de Zuudoek deze richtlijnen van het RIVM/GGD op te volgen.

Onderstaand de berichtgeving die de KNVB in de app Voetbal.nl en op hun website heeft geplaatst:

“De KNVB raadt aan de adviezen en maatregelen van het RIVM en de GGD op te volgen.

Nu er de afgelopen dagen meer coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, krijgen jullie hier waarschijnlijk veel vragen over. Wij ook en daarom willen wij julliehierbij graag wat meer duidelijkheid geven over dit thema, zodat jullie dit ook kunnen meegeven aan iedereen die zich tot jullie wendt.

Omdat wij als voetbalbond niet de expertise in huis hebben om dergelijke gezondheidsrisico’s goed in te kunnen schatten - anders dan met de bekende hygiënische maatregelen zoals handen wassen, niezen in de binnenkant van de elleboog etc. - staan wij in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. We houden alle berichten nauwlettend in de gaten en nemen hun advies uiteraard over.

RIVM en GGD
Mochten er op basis van het advies van de RIVM en GGD door de (lokale) overheden (gemeentes, veiligheidsregio’s, ministeries) maatregelen worden genomen die het voetbal en/of evenementen met veel bezoekers raken, dan zullen wij die opvolgen en wij raden jullie natuurlijk aan dat ook te doen.

Maar mochten de (lokale) overheden bepalen dat wedstrijden gewoon door kunnen gaan, dan volgen wij dit standpunt en dan zullen de wedstrijden om die reden ook niet door ons worden afgelast.

Wij kunnen ons voorstellen dat er binnen de verenigingen onrust kan zijn en dat je als bestuurder hierover contact wil hebben/overleg wil plegen met de KNVB. Neem in dat geval contact op met jouw verenigingsadviseur.

We hopen jullie hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.”

De preventie richtlijnen zoals door de GGD Zeeland gecommuniceerd (Klik hier voor de poster van de GGD):

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg
  • Blijf thuis als je ziek bent (zie info RIVM over wanneer klachten en ziek zijn)
  • Vermijd handen schudden of ander contact met handen zoals high-fives
  • Raak je eigen gezicht of dat van anderen zo weinig mogelijk aan
  • Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn


Hieraan willen wij nog het volgende toevoegen:

  • Gebruik een eigen bidon of drinkfles
  • In de kantine kun je voor een wegwerp plastic glas kiezen in plaats echt glas. Koffie, thee en fris wordt standaard al in wegwerp geserveerd


Voor verdere informatie over de actuele situatie, richtlijnen en hoe te handelen bij klachten verwijzen wij naar de website van het RIVM en GGD Zeeland.

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
https://www.ggdzeeland.nl/over-ggd-zeeland/actueel/update-nieuw-coronavirus/
https://www.knvb.nl/knvb_node/categorie/amateurvoetbal

Voor de geplande busreis naar de wedstrijd van Willem II op zaterdag 14 maart zullen wij woensdag 11 maart een beslissing nemen. Op woensdag is er in Zeist overleg tussen de KNVB en de voetbalclubs over de wedstrijden die dit weekend worden gespeeld in het betaald voetbal. 

Bestuur SV Apollo'69 

Aanvullende gegevens