SV Apollo'69 werkt mee aan deze eerste herdenking in 's-Gravenpolder. Meer informatie hierover leest u later.

Zoals u vorig jaar reeds in het ’s-Gravenpoldertje heeft kunnen lezen, zijn er eind 2019 door de dorpsraad plannen ontwikkeld om voor de eerste keer in ’s-Gravenpolder op 4 mei 2020 tot een dodenherdenking te komen. Dankzij de geweldige inzet van de kerken, verenigingen, scholen en privé personen heeft dit onder leiding van de dorpsraad geresulteerd in een definitief programma.

Ook de gemeente was zeer enthousiast en bij de herdenking zal dan ook het voltallig College van B & W aanwezig zijn. In verband met de herdenking in Heinkenszand, waarbij het college ook aanwezig moet zijn, start de herdenking in ’s-Gravenpolder om 17.00 uur. Deze wordt gehouden in en om het dorpshuis “Ons Dorpsleven”.

Het binnenprogramma duurt van 17.00 uur tot 17.45 uur en wordt ingevuld met toespraken door de burgemeester, voordrachten door de 3 scholen en namens de oorlogsveteranen door Marcel Duvekot. Vanaf 17.45 uur start het buitenprogramma met o.a. het blazen van de taptoe, 2 minuten stilte om 18.00 uur, zingen van het Wilhelmus en kransleggingen. Het gehele programma wordt muzikaal omlijst door hetmuziekkorps van het Leger des Heils.

Na afloop staat vanaf 18.30 in het dorpshuis voor elke bezoeker een consumptie klaar.

Gezien het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, roepen we u als bewoners dan ook op om in groten getale aanwezig te zijn en daarmee uw betrokkenheid te betonen met de vele oorlogsslachtoffers waardoor u nu in vrijheid kunt leven.

Aanvullende gegevens