Met ingang van het seizoen 2014/2015 zijn tweedejaars B-junioren  verplicht het spelregelbewijs te halen. Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op Voetbalmasterz, die inmiddels gelanceerd is. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit'.

fb-logo

Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

Gebruikerstest website

Om ervoor te zorgen website goed aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep hebben zij de website zelf uitgebreid kunnen testen. Mede dankzij de gebruikerstest is een mooie website tot stand gekomen met veel foto's en video's, en uitleg in begrijpelijke taal. Bekijk het filmpje van de gebruikerstest op het Youtube-kanaal van de KNVB.

Voor vragen algemene vragen over de invoering van het spelregelbewijs en voor verzoeken tot ondersteuning kan iedereen terecht bij een KNVB districtskantoor. Voor vragen, opmerkingen en verbetersuggesties met betrekking tot de website van Voetbalmasterz: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens