Na de vriendschappelijke jeugdduels vorige week met Jong Ambon, moesten we voor de beker opnieuw tegen deze club. Vorige week werd het bij een stralend zonnetje 6-3 voor Apollo. Vandaag in de regen wonnen we opnieuw.

Nu met 6-2. De eerste helft was Apollo duidelijk sterker. Keeper Camiel had weinig te doen, behalve de regendruppels op te vangen (die hij de regenachtige maandagtraining nog zo had gemist). Na 10 minuten kwam Apollo op een 1-0 voorsprong. Laatste vrouw Meike stoomde goed op aan de rechterkant en gaf een mooie pass naar Jeremy, die met een fraai diagonaal schot scoorde. 5 minuten voor rust bepaalde Bas de ruststand op 2-0 met een afstandsschot in de hoek.

Na rust kwam Jong Ambon sterk uit de kleedkamer. Al na 3 minuten stond de 2-1 op het scorebord. Een schot op de paal ging via keeper Camiel de goal in. Jong Ambon drong aan voor de gelijkmaker en het werd spannend, maar na 10 minuten kreeg scoorde Apollo de 3-1. Mike nam de corner ineens en via een Jong Ambon speler vloog deze in de goal. Daarna volgde een doelpuntrijk slot. Eerst scoorde Jeremy na een fraaie aanval de 4-1. Aimar stoomde goed op via de rechterkant, gaf een pass aan Bas, die Jeremy in stelling bracht. Daarna was het Gijs die 5-1 scoorde. Eerder schoot hij nog een opgelegde kans over de goal, nu schoot hij de bal, na een fraaie pass van Sem, mooi hard binnen. Een minuut later scoorde Jong Ambon hun 2e treffer, doordat we de bal niet uit de verdediging weg kregen, maar ongeveer gelijk vanaf de aftrap was het Jeremy, de beul van Jong Ambon, die met een fraai schot en alweer z'n 3e treffer vandaag (na vorige week ook al 4x tegen Jong Ambon te hebben gescoord) de eindstand bepaalde op 6-2.

Aanvullende gegevens