Deze morgen stond de 2e bekerwedstrijd op het programma: Uit tegen Heinkenszand E1. Vorige week hadden we de 1e bekerwedstrijd gewonnen tegen Jong Ambon met 6-3.

Het was een grauwe morgen en het gras was nat waardoor de bal en je schoenen zwaar van het water werden. Camiel had een knie blessure en was afwezig, waardoor we 8 man hadden. De afgelopen wedstrijden had ons team zich al bewezen dat we heel goed kunnen voetballen. Vandaag zouden ze zich weer bewijzen. We startte in dezelfde opstelling als in de voorgaande wedstrijden met in de spits Sem en Bas; middenveld Jeremy en Mike; op de flanken Gijs en Sacha; onze rots in de branding achterin: Meike en deze keer als keeper Aimar vanwege de blessure van keeper Camiel.

De aftrap werd genomen en in de eerst minuut begint Jeremy aan een solo en scoort. Binnen 1 minuut 1-0. 2 minuten later is het Gijs die steeds goed mee opkomt en de aanval ondersteunt. Van een afstand schiet hij op de goal, maar de bal komt terug en Mike rond het af: 2-0. Dat gaat wat worden als het na 3 minuten al 2-0 is. Maar dan is het de beurt aan Heinkenszand en zij scoren de tegentreffer: 2-1. Aimar had de bal nog niet aangeraakt. Daarna waren er mooie aanvallen en ons team voetbalde heel goed. Er wordt heel goed overgespeeld, mooie solo's en op het juiste moment wordt er op de goal geschoten. De verdedigers doen goed mee en komen vaak mee op om mee aan te vallen. Soms staat Meike hierdoor achterin alleen tegen een overwicht aan Heinkenszand aanvallers. Maar het is heel bijzonder hoe ze iedere keer weer de bal van 2 of 3 aanvaller kan onderscheppen en vervolgens zelf een solo kan starten om de bal bij onze aanvallers te bezorgen. De dames Meike en Sacha hebben de deur achterin dicht gehouden, goed gedaan dames.

Heinkenszand verdedigde zijn goal met hand en tand en pas in de 16e minuut weten we er weer doorheen te komen en scoort Sem de 3-1. Al snel volgt de 4-1 door een schot van Gijs na een voorzet van Sem. In de laatste minuut van de 2e helft scoort Bas de 5-1 na een mooi steekpassje van Gijs door de benen van de laatste man.

Na de rust gaan we weer verder. Het is een eenrichtingsweg naar de goal van Heinkenszand. Na de rust scoort Mike met een schot uit een solo en voorzet van Bas. Jeremy maakt de 7-1 uit een voorzet van Sem. Sem was de 2e helft duidelijk beter dan in de 1e helft. Prachtig om te zien hoe hij 2 tot 3 man eruit loopt langs de linker zijlijn en vervolgens de voorzet geeft. Op rechts was Bas goed bezig met solo's en voorzetten. Het team loopt goed! Bas wordt omgeduwd en krijgt een vrije trap. Hij neemt de vrije trap en die gaat erin: 8-1. De 9-1 schiet Sem onder de handen van de keeper erin. Had de keeper de bal vast of niet. De scheidsrechter vond van niet en de goal telt. In de laatste minuut pakt Meike de bal, bezorgt de bal bij Bas en gaat richting de goal. Zijn pad wordt geblokt door Heinkenszand en hij passt naar Gijs en Gijs schiet de bal keurig in het net: 10-1 gewonnen.

Deze wedstrijd was een leuke voorstelling voor het Apollo publiek dat toch wel in grote getale was meegekomen. Bedankt voor de support. Ook was Odelka met haar fotocamera erbij om de prestatie vast te leggen. Bedankt hiervoor.

Ons avontuur is nog niet helemaal ten einde. Na het omkleden en douchen zitten de meiden vast in het scheidsrechterhok. De deur kon niet meer terug open. Met hamer en beitel is het slot opengebroken en zijn onze dames bevrijd.

bekijk hier de beelden van de wedstrijd van onze fotograve Odelka.

Aanvullende gegevens