Tijdens de jubileum activiteiten op 9 en 10 juni is het boek te koop voor €15,-.
Het is ook te reserveren door een e mail met het aantal en uw gegevens te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het kan dan worden verstuurd tegen verzendkosten of u kunt het afhalen. U krijgt dan een bevestiging met verdere instructies.

Hieronder een uitleg van de schrijver van ons boek, Ad Tramper.

Boek Apollo vijftig jaar voetbal 1967-2017

Het boek telt 116 pagina’s in kleur, heeft een harde kaft en een formaat van 21 x 21 cm. Dat laatste komt dicht in de buurt van de diameter van een voetbal. Het is geschreven door Ad Tramper, die in het tweede, derde, vierde en het vijfde elftal van Apollo speelde.

Het boek is gebaseerd op gesprekken met oudgedienden, leden en bestuurders van de club. Natuurlijk kon er ook uit het archief van de club worden geput, uit het clubblad Langs de Lijn en niet te vergeten de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

Veel aandacht is er voor de eerste jaren van de club. Daarna gaan de hoofdstukken over zaken als de accommodatie, het bestuur, de inkomsten en natuurlijk gaat het over het spelletje zelf. Er wordt ook over het hek van de accommodatie gekeken, de club heeft immers ook een maatschappelijke functie. Het gaat over boegbeelden, gemeentebestuurders, grensrechters, lijnentrekkers, spelers, sponsoren, trainers, voorzitters en vrijwilligers (in alfabetische volgorde).

Apollo is een club van pieken en dalen. Het kan ‘compleet op z’n gat liggen’ of de lijnen staan er weer keurig op. De les uit de geschiedenis van de club is, is dat men er altijd weer bovenop komt. Daar gaat dit boek ook over.

Aanvullende gegevens