Na twee voetballoze zaterdagen (al hoewel de meiden en een aantal jongens wel andere teams hadden geholpen) mochten we vandaag eindelijk weer in de wei.

Ditmaal op Kruiningen, die na 1 speelronde op doelsaldo de koploper was. Het bleek een fysiek sterke ploeg te zijn met een snelle middenvelder waar z’n klasgenoot Camiel al voor had gewaarschuwd.


De ploegen waren in het begin gelijkwaardig. De eerste kans was voor Kruiningen die de paal raakte. Daarna nam Apollo de wedstrijd meer in handen. Na 20 minuten een vrije trap, nadat Bas bruut omver was geduwd door een speler die 2 tot 3x zijn lengte en gewicht was. Bas liet z’n voeten spreken door de vrije trap vanaf 20 meter over de keeper in de goal te schieten. 5 minuten later een comfortabele voorsprong na een mooie aanval over meerdere schijven. Via Sarah, Bas, Sem en Martijn kwam de bal diep op Roel die de 0-2 binnenschoot. Vlak voor rust de 0-3 van Bas na weer een mooie combinatie via Martijn en Roel. Vlak voor rust dan toch een fraai doelpunt van Kruiningen. Met een rush vanuit het middenveld passeerde de snelle nr. 15 de gehele verdediging inclusief Camiel 1-3. Kruiningen kreeg nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar het was een uitblinkende Camiel die Apollo op de been hield.

Na rust was de eerste kans weer voor Kruiningen, maar de geslaagde zweefduik van Camiel was even mooi. De wedstrijd was gespeeld toen Bas op aangeven van Martijn de 1-4 binnenschoot. Aanvoerder Martijn maakte eerst uit een assist van Mike nog de 1-5 waarna hij uit een corner van Mike de 1-6 eindstand binnenkopte.

Zo eindigde onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter een fysieke regenachtige wedstrijd in de eerste competitieoverwinning van onze jongens en meiden. Met dank aan onderstaande beelden van Odelka.

https://photos.app.goo.gl/2IiDCt3ylWY7JBtJ3 

https://photos.app.goo.gl/qILm0vwiC4qapemi2 

Aanvullende gegevens