Speelden de meiden van Apollo vandaag tegen jongens? Aan de aankondiging te lezen wel want het affiche was Apollo – Bruse Boys??
Nederland is nog niet geheel ingeburgerd met het meidenvoetbal. Voor ons was het gewoon Apollo- Bruse Girls!

Na een vliegende start in het bekertoernooi (door naar de 2e ronde) en 2 winstpartijen in de eerste twee wedstrijden, nu een onbekende tegenstander. Daarnaast kende we ook de nodige problemen. We hadden maar 11 meiden en Merel bleek ook nog ziek? Reserve coach Richard (Aniek en Gertine moesten zelf voetballen en Marjolein was een weekendje in Amsterdam) wist Eva (van de JO13-1G) en Emely (van de JO13-2G) nog op te trommelen, waardoor we toch nog redelijk compleet waren.

De meiden deden zelf hun warming-up en voorbereiding, Aniek had een opstelling meegegeven, en de meiden hadden hierdoor weinig coaching nodig. Binnen 5 minuten stonden we 1-0 voor door onze nieuwe aanwinst en gevaarlijke spits Nina. De 2-0 leek een pass van Vera te zijn voor bij de tweede paal, maar iedereen liet de bal lopen waardoor de keeper op het verkeerde been stond en de bal tergend langzaam de doellijn passeerde. Wat leuk om de spelvreugde dan te zien bij de meiden. Halverwege de eerste helft besliste Isabel al de wedstrijd met een flinke poeier van 25 meter (3-0). Tijd om te wisselen en Eva en Emely maakten hun debuut in het meidenteam. Van te voren waren ze toch wel wat zenuwachtig, maar dat bleek nergens voor nodig want als links en rechtsback stonden ze goed hun “vrouwtje”. Aanvoerdster Maaike maakte 5 minuten voor rust op fraaie wijze de 5-0. Ze kromde de bal vanaf de 16 meter met een curve in de rechterbovenhoek. Vlak voor rust beloonde dieseltje Anouck haar sterke rushes aan de rechterkant met een doelpunt. 6-0 ruststand.

Na rust mocht Isabel Manten in de spits en met haar snelheid en passeer bewegingen bewees ze ook op die plek sterk uit de voeten te kunnen. Ze scoorde 2 doelpunten. Vlak voor tijd deed Bruse Girls, die een sterke 2e helft speelden, nog wat terug. Zodoende een fraaie en verdiende 8-1 overwinning waardoor we met 9 punten uit 3 wedstrijden medekoploper zijn.

Eva en Emely bedankt voor het verdienstelijk meedoen en Peter Bleumink bedankt voor het vlaggen!

Aanvullende gegevens