In de week van de scheidsrechter moesten we uit tegen Hansweertse Boys. Zonder onze vaste fotografe Odelka, die deze zaterdag op het racecircuit in Zandvoort snelle auto’s in plaats van de snelle voetbalcombinaties van haar zoon en consorten aan het fotograferen was.

Hansweert was duidelijk andere koek dan de week ervoor tegen Arendskerke. Een fysiek sterke ploeg die de duels ook niet schuwde. Apollo, nog zonder de net geopereerde Wouter, was de beter combinerende ploeg, maar na 10 minuten was het Hansweert dat op voorsprong kwam. Keeper Jens schoot de terugkomende bal hard tegen de inlopende speler en de bal viel plots in de goal. Voor het eerst op achterstand dit seizoen en dan zijn we benieuwd hoe dat werd opgepakt. Na al een paar kleine kansjes voor Martijn, viel de gelijkmaker in de 15e minuut. Aanvoerder Roel leek alleen op de keeper te gaan, kapte nog een keer en zag hoe gelegenheidsspits Ruben er beter voor stond. Deze schoof de bal beheerst in de rechterhoek. Zijn eerste doelpunt en 5 minuten later scoorde hij weer. Een identieke aanval, met nu een pass van Martijn die de bal breed legde op Ruben. Ruben bleef achter de bal, schoot weer in de rechterhoek binnen, maar de goal werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Zodoende bleef het 1-1. Aan de andere kant kwam de snelle middenvelder van Hansweert alleen op Jens, maar schoot hij gelukkig naast. In de verdediging werd het vervolgens op een aantal posities omgezet en vertrouwd op haar oude positie haalde Meike, Camiel en Marc vervolgens de gevaarlijke angel uit de oranje aanvallen. Na een half uur werd het doorzettingsvermogen van Roel beloond. Hij scoorde de 1-2, na een assist van Sem. 5 minuten voor rust leek de wedstrijd beslist. Een vrije trap van Mike kwam onderkant lat terug in het veld, Martijn tikte de bal binnen, maar de scheids keurde ook deze treffer af wegens hinderen van de keeper. De rust werd daardoor gehaald met een 1-2 voorsprong.

In de rust nog napratend over de al dan niet terecht afgekeurde doelpunten, waarbij de spelers professioneel waren door geen discussie met of over de scheids te voeren. Dat veranderde in de tweede helft. Hansweert werd sterker, speelde ook fysieker en schuwde er ook niet voor om kleine en soms ook forse overtredingen te maken. Na 15 minuten werd Bas hard neergelegd binnen de 16 meter, maar een penalty kwam er niet. Het leek wel of deze wedstrijd niet gewonnen mocht worden. Coach Richard vond het toen welletjes en vroeg de scheids om opheldering en bescherming van z’n spelers. De spelers bleven gelukkig rustig en gaven het enige juiste voorbeeld en antwoord. Na 20 minuten een mooie actie in de 16 meter van Bas, zijn schot werd echter geblokt en stuitte ver terug richting het middenveld. Voorstopper Camiel zag z’n kans schoon. Van ruim 30 meter kegelde hij de bal richting de goal. De keeper kon net met z’n vingertoppen bij de bal, maar de bal ging toch over hem heen in de goal. Een wereldgoal en nog belangrijker een 1-3 voorsprong waardoor de wedstrijd was beslist. Hansweert probeerde nog wel, maar echte kansen werden niet weggegeven waardoor de drie punten mee terug gingen naar ‘s-Gravenpolder.

Aanvullende gegevens