25 november.. de competitiewedstrijd van de nr 2 tegen de nr 3 (wij) stond op het programma! Jong Ambon kenden wij nog van de beker.. deze wedstrijd sleepte wij binnen na een penaltyreeks.. maar aan één punt hebben wij vandaag niet genoeg. Om nog mee te doen voor het kampioenschap moet er dus gewonnen worden vandaag!

Na een prima trainingsweek begonnen we met de volgende 11: Zoë op de goal, Meike en Isa centraal achterin, Isabelle en Shannon als onze keiharde backs, Maaike start als mid mid, Anouck en Femke als onze halfs en voorin beginnen we met Merel, Nina en Vera! 

We hadden alle vertrouwen in deze basiself, maar dat we nog een ijzersterke reservebank hadden had Jong Ambon niet verwacht..

Wij startte super fel aan de wedstrijd, we zaten er bovenop en maakte het Jong Ambon erg moeilijk!
De eerste kansjes waren dan ook voor ons.
Toch kwamen we er nog niet goed doorheen en leek Jong Ambon wat beter in de wedstrijd te komen.. Tijd voor een paar kleine wisselingen in het veld.
Gedurende de eerste helft maakte Vera, Nina en Meike plaats voor Romy, Sarah en Amber! Vlak na de eerste wissel liet Sarah zien waar ze zo goed in is, na een mooie dribbel schuift ze de bal voorbij de keepster en staan we op 1-0! Nu dit vasthouden.. Na de 1-0 zakten we wat in en was het tijd om te rusten!

In de rust kregen we allemaal en kleine flashback naar de bekerwedstrijd.. toen was de ruststand hetzelfde.. nu moet de eindstand anders. Isabel kwam weer op haar plekje rechtsachter te staan en van voor werd er nog het een en ander doorgewisseld. Tijd om deze wedstrijd over de streep te trekken!

Zoals afgesproken begonnen wij ook sterker aan de tweede helft. We werkten hard voor elkaar en de kansjes kwamen weer.. Jong Ambon is er ook nog een keer doorgebroken maar gelukkig stond Zoë daar en bleef de 1-1 uit!
Over de hele wedstrijd waren wij sterker en dat betaalde zich ook uit! In de 55e minuut kwam de bal in de kluts voor de voeten van Nina terecht. Die twijfelde geen moment, 2-0!!

Een verdiende overwinning na hard werken voor elkaar. De meiden zijn allemaal zo gegroeid en wat hebben we het leuk met elkaar! We mogen zelfs blijven dromen van een kampioenswedstrijd binnenkort..

Groetjes een hele trotste trainster,
Aniek!!

Aanvullende gegevens