Vandaag haalde de JO15-1G het kampioenschap binnen! Het zat er al aan te komen, en na de gewonnen topper afgelopen woensdag tegen Rillandia kon het kampioenschap de jongens en meiden eigenlijk niet meer ontgaan. Makkelijk ging het echter zeker niet, maar ja wat zeggen ze over kampioenswedstrijden. Vaak slecht door de spanning. Tel daarbij op een zekere vorm van onderschatting van de tegenstander (we hoeven alleen maar minimaal gelijk te spelen), een harde koude tegenwind in de 1e helft en een gevaarlijke tegenstander die de eerste vijf wedstrijden ongeslagen koploper was en daarna punten morste. Het werd dus qua voetbal een matige wedstrijd, maar wel een spannende!

Coaches Marco en Richard probeerden de jongens en meiden nog wel scherp te krijgen van te voren (Feyenoord verloor ook bij Excelsior en coach Richard waande zich op Wemeldinge ooit te vroeg kampioen door een 2-0 voorsprong te verspelen in een kampioenswedstrijd), maar zagen de eerste minuten vooral een sterk aandringend Wemeldinge die gelijk wat kansen kreeg. Na deze gevaarlijke speldeprikken leken de zenuwen te zijn uitgewerkt toen Bas in de 6e minuut goed doorging op rechts, de achterlijn haalde en een afgemeten voorzet gaf op Martijn die bij de 2e paal inkopte. Een bevrijdende 0-1 voorsprong en we leken goed op koers voor het kampioenschap. Het was echter Wemeldinge dat na een kwartier terecht de gelijkmaker maakte. Alleen voor keeper Jens maakte de aanvaller geen fout en schoot de 1-1 binnen. Vervolgens over en weer goede kansen voor beide ploegen maar de rust werd gehaald met een 1-1 stand.

In de rust een peptalk van de coaches en wat tactische aanwijzingen zodat ieder beter zijn positie hield. Met de wind in de rug zette Apollo Wemeldinge gelijk klem en voetbalde vooral op hun helft. Tot 3x toe had rechtshalf Wouter met rushes over de rechterkant de kans om ons opnieuw op voorsprong te zetten, maar paal, lat en één-op-één met de keeper hielden hem tegen. Een wereld lobpass van Bas over de verdediging werd door Martijn hard tegen de kruising geschoten. Apollo verdiende een voorsprong en die kwam er ook. Ruben verving de moegestreden Wouter op rechtshalf en na een mooie steekpass van Martijn scoorde hij beheerst alleen voor de keeper. Ruben, die net als Jens en Martijn voor het eerst in hun Apollo loopbaan kampioen konden worden, scoorde zo de 2-1 in de kampioenswedstrijd. Wat volgende was een mooie ontlading van spelers en coaches. Wemeldinge gaf zich echter niet zo maar gewonnen, kreeg in de 2e helft nog twee goede kansen, maar 5 minuten voor tijd schoot Bas Apollo definitief naar het kampioenschap. Het was het toetje op de wedstrijd met een streep van 18 meter in de kruising. 3-1 winst in de kampioenswedstrijd en het was wachten op het laatste fluitsignaal. Na het laatste fluitje van de goed leidende scheids kon dan eindelijk het terechte kampioenschap worden gevierd. Eerst op het veld, daarna in de kleedkamer, gevolgd door frietjes in de kantine en een rondrit door het dorp.

Jens, Camiel, Isa, Sarah, Meike, Marc, Ruben, Mike, Bas, Ammar, Sem, Wouter, Roel en Martijn van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Hieronder met dank weer aan Odelka de beelden van de kampioensdag!

https://photos.app.goo.gl/tSNYCYdQypJRrAAD3 
https://photos.app.goo.gl/QNinqFiFuiK5rkyj1          

De trotse trainers

Aanvullende gegevens