De afgelopen weken stond in het teken van de bekerwedstrijd tegen het onbekende Axel. We speelden in januari 2 oefenwedstrijden op kunstgras met wisselend succes. Een 1-2 zege uit bij Krabbendijke en een 0-7 oorwassing tegen SSV’65. Martijn en Marc waren vandaag afwezig, waardoor Jayden de Kok van de JO13 met ons meedeed.

Apollo startte fel met Jens als gelegenheidsspits. Jens zette gelijk in de eerste minuut goed door in het strafschopgebied, kreeg een duw in de rug en werd zodoende uit balans gebracht. Hierop volgde een penalty die door Roel fraai werd ingeschoten. Een lekker begin en Apollo zette in de beginfase goed door, maar kreeg bij de eerste de beste counter gelijk een tegengoal. De snelle en behendige Axelse Ajacied “Traoré” was sneller dan Usain Bolt in z’n jonge jaren, sprintte de gehele verdediging eruit en maakte 1-op-1 met Camiel geen fout.

Isa kreeg vervolgens de opdracht om dit Axels gevaar te stoppen, waardoor we de betere ploeg bleven. Het goede spel werd na een half uur beloond. Op aangeven van Mike scoorde Jens de 2-1. Hierna kwam Axel weer, maar nu was het Apollo wat een goede counter uitvoerde. Een afgeslagen corner van Axel werd door Meike prima uitverdedigd. Met een lange bal bereikte ze Roel die de verdedigers eruit liep en alleen voor de keeper de 3-1 ruststand op het scorebord bracht.

In de rust de complimenten voor het spel en de inzet, maar ook de waarschuwing dat Axel nu zou moeten komen. Ook nu startten we goed, want binnen een minuut leek de wedstrijd beslist. Een mooie pass van Ruben op Roel die 4-1 scoorde en z’n hattrick maakte. Maar bij bekerwedstrijden kan er altijd iets gebeuren, en dat was dan ook zo. Na 10 minuten schoot Axel de 4-2 binnen en dit was voor hen het startsein om meer druk op de Apollo verdediging te zetten. Apollo vergat de wedstrijd te beslissen door nog een keer te scoren en 10 minuten voor tijd was het weer de Axelse “Traore” die kapte en draaide in de 16 meter. Hij ging neer in het strafschopgebied, wat veel weg had van een schwalbe maar de scheids floot toch. Een “van Gaaltje” met een keeperswissel bleek niet te helpen, want de penalty werd feilloos binnengeschoten door Axel en met 4-3 was de spanning terug in de wedstrijd. Apollo was van de kaart, ging afwachtend voetballen en 3 minuten later tikte Camiel de spits van Axel aan aan de achterlijn. Deze keer geen discussie of de penalty terecht was en Axel trok de stand gelijk 4-4.

Met nog een paar minuten op de klok leek het op penalty's uit te draaien, maar Roel dacht daar anders over. Een mooie pass van Mike op Roel, die z’n vizier uitermate scherp had vandaag en alleen voor de keeper ons met 5-4 weer op voorsprong zette. Een enorme ontlading en de wedstrijd was helemaal beslist toen Roel 1 minuut later op aangeven van Sarah de 6-4 eindstand binnen schoot.

Op naar de kwartfinale!

https://photos.google.com/share/AF1QipNG-34A30srIa5739IK51bekadvTEkXjUC2seHKbXehdxAw1uDZ8t6mxwPOs4Zn9Q?key=X0FydUw2SGd1a1lJX000SVNxV0hEOTlzN3BHLVZR 

Aanvullende gegevens