Op 14 mei 2016 legden we voor het laatst de 42 km af richting Spui. Volgens de website van de plaatselijke voetbalclub VV Spui een dorp met welgeteld 187 inwoners die met z'n allen toch zorgen voor meer dan 200 leden. Een mooie vermelding op zich?.
Deze laatste uitwedstrijd staat nog goed in mijn geheugen. De laatste wedstrijd van dat seizoen. Spelers geblesseerd of afwezig door andere oorzaak. Een Spui dat alles in de strijd gooide voor een goed resultaat en een Apollo wat ongeïnspireerd en futloos de wedstrijd speelde.
De scheidsrechter deed z' n best maar blonk niet uit en bij Spui kwam er een spits in het veld na rust die tegen alles schopte maar niet begreep dat het de bal was waar het om ging.
Een 4-3 nederlaag, een hoop ruzie. Snel vergeten en op naar volgend seizoen was wat trainer de Geus na de wedstrijd nog kon uitbrengen.

 

Dit seizoen was de thuiswedstrijd voor een sterk Apollo een simpele 7-2 overwinning. Een wedstrijd waar spits Jean-Paul Harthoorn maar liefst 4x wist te scoren. En sportieve wedstrijd, precies zo als het hoort!
Echter de statistieken bij de uitwedstrijden in Spui geven een 5-2 voordeel voor de heren van Spui. Apollo wist alleen in het seizoen 2006/2007 en 2014/2015 met de volle winst terug huiswaarts te keren. De andere 5 potjes werden verloren.

Deze keer gaan we met een fitte ploeg richting Spui en weten zeker dat de spitsen altijd willen scoren en hier dan ook alles aan zullen doen. Verdedigend geen tegengoals meer toelaten is waar we voor gaan en een middenveld wat z'n mannetje zal staan maakt het ideaal weer compleet.
Scheidsrechter Grinwis is de leidsman deze middag.
We hopen op een lekker zonnetje en een mooie pot voetbal.

Zaterdag 28 april is het eerste van Apollo vrij, maar op 5 mei spelen we thuis de belangrijke wedstrijd voor de tweede periode titel tegen het altijd lastige Smerdiek van oud Apollo trainer Bram Kot. Bij winst neemt Apollo de tweede periodetitel over van Halsteren.
Wel spelen de 28e de andere senioren teams een wedstrijd.

Tot zaterdag, 14.30 te Spui!

Aanvullende gegevens