winnen van Smerdiek zal toch echt lastiger worden dan het binnen halen van de tweede periode. Zeker volgens de cijfers die paraat zijn.Vorig seizoen uit 5-1 verlies en thuis 0-2 verlies. Dit seizoen uit 2-1 verlies. In 2005/2006 een oefenwedstrijd, 0-4 verlies. In de jaren daarvoor ook twee keer gelijk en een verlies wedstrijd. Winnen van Smerdiek onmogelijk? Aan de andere kant, als je volgens de staristieken zo vaak niet weet te winnen van deze tegenstander is de kans dat je deze keer gaat winnen gewoon heel groot?.

 

Dan de tweede periode.
Die is theoretisch eigenlijk al binnen. DWO'15 was de ploeg die op punten nog voorbij kon komen, maar bleef tegen Cadzand steken op 1-1.
Nu kunnen Stavenisse en Waarde nog gelijk komen in de stand, zij spelen zaterdag tegen elkaar. Zij moeten dan reectoevelijk 23 en de ander 24 doelpunten goedmaken om gelijk met Apollo te komen.
De vraag is of dit gaat lukken, maar je weet maar nooit.

Zaterdag de wedstrijd tegen het Smerdiek van Bram Kot, eerder succesvol trainer van Apollo waarmee hij in 2012 promotie afdwong naar de derde klas. Ook trainer/opleider geweest van de junioren waarvan er nu ook enkelen in het eerste van Apollo actief zijn.
Hij zal er op gebrand zijn Apollo wederom te verslaan.
Smerdiek zal echter alles geven deze middag, want zij willen winnen om zo ook op te rukken richting de belangrijke tweede plaats. Smerdiek draait ook een prima seizoen en wil natuurlijk niet net als SPS vorig seizoen aan het eind met lege handen staan.

Waar in de uitwedstrijd Apollo niet compleet was, zijn we dit nu wel.
De enige die ontbreekt is Gerard. Hij mag in het verre Friesland Cambuur gaan verslaan met 4-0. We zullen later horen of dit is gelukt. Succes Gerard!

De weergoden voorspellen een heerlijke dag, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter K Konings, een scheidsrechter die we nog niet eerder hebben mogen begroeten op de Zuudoek.

Nog enkele balngrijke feiten die belangrijk zijn tijdens de wedstrijd:
Er zijn tijdens de jaarlijkse quiz 4 VIP plaatsen gewonnen voor de wedstrijd tegen Smerdiek. De winnaars hiervan zullen tijdens het genieten van de wedstrijd in de watten worden gelegd door butler Dennis van Burg. Dennis is er helemaal klaar voor heb ik begrepen en kijkt uit naar deze mooie job!

Ook Jeffrey Otten had prijs. Hij mocht deze wedstrijd als pupil van de week met de grote mannen van het eerste mee de kleedkamer in, warming up doen en proberen het eerste doelpunt te scoren bij de keeper van Smerdiek. Helaas heeft hij af moeten zeggen. Hij speelt op hetzelfde tijdestip mee in het tweede van Apollo.

Mooi weer, een spannende pot voetbal, we zien u graag zaterdag 5 mei op de Zuudoek!

Aanvullende gegevens