9 juni, vaak is voor deze datum het Apollotoernooi al gespeeld en dus het seizoen afgesloten, maar dit jaar niet, dit jaar wordt er bij Apollo nog volop gestreden voor promotie.

Ons 1e elftal strijdt vandaag tegen de Noormannen voor promotie naar de 3e klasse.

Hoe dit is verlopen valt te lezen in het laatste verlag van trainer Rohan de Geus welke na 3 seizoenen vertrekt bij Apollo en begint aan een nieuw avontuur bij Duiveland.

Rohan, namens de 2e selectie bedankt voor de mooie seizoenen en veel succes in Oosterland!

Nu terug naar Apollo 2, wij draaien zoals de trouwe lezers inmiddels wel weten een geweldig seizoen. Vorige week de 1e ronde van de nacompetitie overleefd en nu wacht in de 2e ronde Oostkapelle 3.

 

Helaas spelen we uit en ook nog eens op hetzelfde tijdstip als het 1e waardoor we weinig supporters verwachten en wijzelf helaas ons vlaggenschip ook niet kunnen steunen.

Pogingen om de wedstrijd te vervroegen mochten helaas niet baten dus vertrokken we rond 13.00 uur richting Walcheren.

Bij aankomst leek sportpark Duinhelm wel uitgestorven. Naast de teams van Oostkapelle en Apollo liep er hooguit 4 man. De nacompetitie lijkt hier niet echt te leven maar later op de middag nadat de lokale JO19 met de schaal terugkeert wordt het gelukkig toch wat drukker.

En natuurlijk heeft ons Twidde een vaste supportersgroep! Cor Bal heeft volgens mij nog geen minuut gemist uit de carrière van Richard. Naast Cor stonden de geblesseerde Andy, vader Copal, vele spelersvrouwen en vriendinnen en ondergetekende.

Vaste prik in de nacompetitie is de zogenaamde pasjescontrole door de officiële KNVB scheidrechter.

Ik heb geen idee hoe het kan maar blijkbaar kon hij iedereen op onderstaande foto’s herkennen en konden we dus in de volgende opstelling van start.

2e basis.jpg

En de volgende spelers namen naast Ronnie en Rene plaats op de bank:

wissels 2e.jpg

Net als vorige week is Anton van Liere weer bereid om de vlag te hanteren waarvoor dank!

De eerste minuten probeert de thuisploeg het spel te maken maar al snel wordt duidelijk dat deze taak vandaag voor Apollo gaat zijn. We krijgen al snel wat overwicht maar dit resulteert het nog niet direct in grote kansen.

Dan na een minuut of 10 een pass op Sander, hij wil hem aannemen maar lijkt half op de bal te staan waardoor zijn enkel flink dubbelklapt!

Na wat wonderwater uit de waterzak wil onze soldaat het zoals altijd nog proberen maar helaas geeft hij in de 13e minuut aan gewisseld te moeten worden. Dit is een flinke tegenvaller.

Maar gelukkig hebben voor miljoenen 3 spelers op de bank zitten en onze opa en sponsor Bjorn vervangt Sander. Kleine omzettingen in het veld, Jelle gaat op de plek van Sander spelen en Bjorn vult de positie van linkshalf in.

Ook al is dit een gedwongen wissel, hij pakt met wat geluk goed uit.

Er staan 12 minuten op de klok als Bjorn een indraaiende voorzet geeft op Jochem, onze spits probeert de bal te controleren, wordt beetje naar de grond getrokken dus mist, de bal stuitert langzaam verder en verdwijnt in de verre hoek langzaam achter de keeper.

Beetje lucky doelpunt (Volgens Bjorn zelf een schitterend schot in de kruising ?) maar een meer dan verdiende voorsprong!

Apollo krijgt steeds meer balbezit en de geel blauwen komen maar af en toe in de buurt van Samir.

De 22e minuut lijkt weer zo een momentje maar onze laatste man en captain voorkomt dit met een rare maar doeltreffende sliding waardoor de bal bij Jelle komt, deze levert een werkelijk schitterende steekpass af op Bas en deze laat de keeper volledig kansloos en zet de 0-2 op het scorebord.

Een stief kwartiertje later verruilt Bas zijn rol als doelpuntenmaker voor de rol van assistgever. Hierdoor komt Jeffrey vrijwel alleen voor de keeper maar de bal komt uit voor zijn linkervoet waarop hij normaal alleen kan staan. Maar blijkbaar heeft hij toch nog verborgen talenten want ook met links schiet hij hem netjes in de hoek en zo staat het in de 40e minuut 0-3!

Bij begin van de 2e helft zijn wij als toeschouwers toch nog niet 100% overtuigd van de overwinning want in geen van de 26(!) gespeelde wedstrijden in seizoen 2017/2018 werd de 0 gehouden.

Helaas komen we na de rust minder goed in ons spel dan in het 1e bedrijf met als gevolg wat gemopper onderling. Dit is natuurlijk compleet onnodig, Jochem denk hier hetzelfde over en vertelt dan ook even dat iedereen zijn getetter moet houden (echt Pluis zijn woorden).

Dit helpt wel en we creëren weer verschillende kansen.

Zo maakt Jelle een werkelijk schitterende solo vanaf het middelveld, schiet de bal richting de verre hoek maar raakt helaas de paal.

Jeffrey komt nog een keer alleen voor de keeper maar krijgt dit keer zelfs met rechts de bal niet in het netje.

Dit gebeurt in de 64e minuut wel na een goeie assist van de net ingevallen Timo (hij vervangt Robin die wat kleine pijntjes heeft).

Helaas gaat de vlag terecht de lucht in dus keurt de scheidrechter het doelpunt af.

Sander heeft hier dorst van gekregen dus ik ga even een biertje voor hem halen en hij neemt de notulen over. Dit neemt hij heel serieus want als ik terug kom staat er netjes

“64e minuut Johnny gaat om bier”. Waarvan Akte ?

Met nog een klein half uur op de klok staat het nog steeds 0-3, een ruime voorsprong maar Oostkapelle lijkt toch nog niet op te geven en komt hierdoor steeds vaker in de 16 meter van Apollo.

Gelukkig heeft Samir zichzelf iets voorgenomen vandaag; YOU WILL NOT PASS!

Hoe hij het voor elkaar krijgt weet niemand maar hij maakt 2 of 3 ongelofelijke reddingen binnen letterlijk 2 seconden.

Je zou denken nu geeft Oostkapelle wel op maar nee, ze blijven proberen maar Sam keept zichzelf voor mij naar de titel 'Man of the Match'.

Met nog 10 minuten te gaan eindelijk weer een kans voor Apollo.

Een snelle ingooi van Bas op Jelle, perfecte voorzet op Jef, zo voor het binnentikken maar helaas komt hij niet helemaal uit met zijn passen en mist de bal volledig.

De minuten tikken weg en dan fluit de goed fluitende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd! Een 0-3 overwinning in de 2e ronde nacompetitie, wie had dit in september kunnen denken!!

Onder het genot van een flesje Heineken wordt er meteen contact gezocht met Hoek om te vragen naar de uitslag tussen Hoek 3 en Krabbendijke 2.

Volgens het bar personeel aan de overkant was de winst voor Krabbendijke maar later blijkt toch echt dat Hoek 3 de tegenstander wordt in de finale.

Bij winst a.s. zaterdag spelen we volgend seizoen reserve 2e klasse, dit zou echt een topprestatie zijn. En ik weet zeker dat we kans maken!

Maar zelfs mochten we verliezen dan hebben we een geweldig seizoen gehad!

Zaterdag spelen we halverwege het Apollotoernooi om 14.30 uur dus thuis tegen Hoek 3.

Kom allen kijken naar de laatste wedstrijd op de Zuudoek van dit seizoen en schreeuw ons Twidde naar promotie!

Nog een laatste dingetje….wie krijgt de pen voor de laatste wedstrijd?

Vertrekkend coach Ronnie? Nee dat wil ik hem niet aan doen.

Ik vind dit een mooie taak voor onze aanvoerder Dennis. Of toch Richard welke ook vaak de band heeft mogen dragen?

Volgende week mogen jullie het allerlaatste verslag lezen van Dennis (1e helft) en Richard (2e helft)

Succes volgende week mannen!!!

Johnny Schouwenaar

Aanvullende gegevens