Wat een heerlijke dag voor een promotiewedstrijd in ’s Gravenpolder!! Zou het dan eindelijk gaan gebeuren? Apollo naar de 3de klasse of zouden de Noormannen daar een stokje voor steken en met de winst naar Westkapelle terug reizen? Het beloofde in ieder geval een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 5 van de 4de klasse A en nummer 2 van de 4de klasse B.Waar Noormannen de week ervoor al moest aantreden tegen Rillandia, konden wij een weekje bijkomen van de competitie, konden er spelers een weekendje weg, met de Dames mee naar Klundert en een enkeling mocht met 2 mee doen tegen GPC 3 voor promotie naar de reserve 2de klasse. Alleen ons spitsenkoppel was een vraagteken, beide last en zouden ze kunnen starten? Pino na een schop op zijn enkel in de wedstrijd tegen DWO en Dennis een spierverrekking na een sprint in dat zelfde duel.
Gelukkig was er groen licht en konden beide starten aan de wedstrijd. Na een heerlijke pastamaaltijd van Johan, kwamen de mannen uit Wasschappel aan met de bus en wie was nu toch die chauffeur?! Jawel.. de vader van Gérard en Dennis en in plaats van 96372 keer om een rotonde heen te rijden tot de misselijkheid er op volgt, had die ze gewoon keurig netjes op tijd afgeleverd. Zo zonde! Wij gaan er vanuit dat hier nog met pa de Nooijer een hartig woordje over gesproken wordt aan de keukentafel thuis.

En de start van de dag was al een voorbode dat het niet goed zou gaan. De pupil van de week neemt traditiegetrouw zijn moeder mee de kleedkamer in. Helaas was er dit keer een vader, ene Frank de K., die dacht het roer eens helemaal om te gooien en liep zo de kleedkamer in. Iedereen natuurlijk van slag, normaal een verlegen moeder die niet helemaal met 14 mannen en Johan weet om te gaan, nu een vader die doodleuk naast de spelers gaat zitten. Maar goed, daar kunnen we het niet op steken. Maar dat het een voorbode was.. dat was duidelijk!!

Na het goede voorbeeld van de dames de week ervoor, was het nu de beurt aan de mannen om te spelen voor promotie. En we starten ook bijzonder goed en na 3 minuten was het Dennis die in 2 instanties de 1-0 binnen werkte na een prima voorzet van Moreno. De volgende 30 minuten had Noormannen niks te vertellen en was het Moreno die Apollo op 2-0 zette na een kopbal. Alleen tot ieders verbazing werd deze afgekeurd door vermeend buitenspel. De neutrale grensrechter had zijn vlag omhoog gestoken en de scheids ging er in mee. Uit beelden van de Go Pro (die Justin achter de goal opgehangen had) bleek de volgende dag helaas dat Moreno duidelijk geen buitenspel stond. Uit de andere beelden bleek overigens dat Jean-Paul ook zijn dag niet had, kansen die er normaal ingaan gingen er nu net niet in. 100% kansen gingen hierdoor verloren en iedereen gunde het ook dat Pino zijn jaar na 47 goals goed had af kunnen sluiten, maar helaas. En als je ze niet maakt.. dan ruikt de tegenstander bloed. Tot de 30ste minuut waren alle ballen van de Noormannen zo’n beetje in de bossen beland of veel te hard voor een goede steekpass, maar ze kregen meer een meer grip en je voelde de 1-1 aankomen. Eerst een waarschuwende vrije trap in het zijnet, even later kwam de spits knap voor Wynston en de bal belandde achter Ramon in de goal. Het stond weer gelijk en vlak voor rust stonden we zelfs 1-2 achter. Een vrije trap vloog er in, waar Ramon er niet helemaal goed uitzag. Zonde, vlak ervoor hield hij ons nog op de been in 1-1 situatie en dat gun je geen een keeper, helaas het was niet anders en we hadden een kwartier om ons op te richten en het seizoen de glans te geven die het verdiende.

Dennis was een twijfelgeval en kon helaas nog maar 5 minuten mee na rust en je voelde dat het wegglipte bij Apollo. Het seizoen duurde 60 minuten te lang. Nog een grote kans op 2-2 uit een corner en daarna was het over en uit. Noormannen kwam er aan alle kanten langs, raakte 3 keer het houtwerk en wist nog 3 maal te scoren. Als zelfs steunpilaar in zijn laatste wedstrijd in het blauw wit zijn dag niet heeft, dan weet je dat het misgaat vanmiddag. En zo ging het seizoen als een nachtkaars uit. Gérard pakte nog zijn 2de gele kaart na praten, maar het maakte allemaal niet meer uit. Noormannen promoveert naar de 3de klasse en er restte ons niks anders dan de tegenstander te feliciteren. De uitslag doet misschien niet helemaal recht aan het aantal kansen, maar dat het terecht was, daar was iedereen het zeker mee eens.

De verhalen dat Apollo niks in de 3de klasse te zoeken heeft, kunnen dan wel kloppen (zeker met de vertrekkende spelers), maar we hadden toch maar wat graag het seizoen willen bekronen met een promotie. Deze dag doet geen recht aan het goede seizoen wat we gedraaid hebben en konden het in wedstrijd 27 te kort volhouden om er ook recht op te hebben. De tegenstander oogde fitter, scherper en strafte de fouten af. Zelf deden we ook niet waar we goed in waren; scoren en dan verlies je. Zo dichtbij… maar uiteindelijk ook zo ver weg…

Nu een paar dagen later overheerst bij een ieder toch wel het trotse gevoel van het seizoen, een gemiste kans, maar wat een leuk seizoen hebben we gespeeld. Veel doelpunten, veel in het nieuws, soms heel goed voetbal, soms net wat minder, maar we hebben altijd het publiek proberen te vermaken.

Gelukkig zorgde de DJ, het vuurwerk en de overwinning van Apollo 2, die zich op mag maken voor de finale om te promoveren naar de reserve 2de klasse, nog enigszins voor een feestje.
De selectie van 1 en 2 en de dames hebben Apollo in ieder geval op de kart gezet en daar mogen we trots op zijn.

De selectie van het 1ste wil ook iedereen bedanken voor zijn of haar steun deze competitie en we hebben het graag gedaan voor iedereen. Nu weer oprichten met een nieuwe trainer, een toch wel iets andere selectie, maar de gezelligheid zal zeker blijven op ’s Gravenpolder, met of zonder Johan als leider. 11 augustus zal Jordy Heikens zich gaan richten op het nieuwe seizoen en hopelijk kunnen de mannen dan weer op net zo veel support rekenen als afgelopen jaar.

Iedereen bedankt en Apollo 2 veel succes zaterdag!!!

Aanvullende gegevens