Het was zover, de laatste en gelijk belangrijkste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 was aangebroken. Na in de 1e ronde GPC 3 te hebben verslagen met 3-5 en in de 2de ronde redelijk gemakkelijk met 0-3 te hebben gewonnen van Oostkapelle 3 mochten we ons opmaken voor de finale. Bij winst mocht het 2de zich opmaken voor een seizoen in de reserve 2de klasse. Dit is al een prestatie op zich omdat we pas voor het 1e jaar met deze groep in de 3de klas spelen. Onze tegenstander van vandaag speelt al geruime tijd in deze klas en heeft in de vorige 2 rondes afgerekend met Noad en Krabbendijke. We zijn dus gewaarschuwd.

Omdat er ook nog een Rabo Apollo toernooi gespeeld diende te worden koste het de organisatie heel wat kopzorgen om het allemaal geregeld te krijgen. Dit is achteraf allemaal goed gekomen en iedereen werkte gelukkig goed mee om het toernooi en de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Onze trainer Ronnie en leider Rene hadden een zo goed als fitte en complete selectie tot hun beschiking. Robin, Emiel en Sander hebben de hele week rustig aan gedaan om de kleine pijntjes wat rust te geven om daardoor zo fris en fruitig mogelijk aan de start te verschijnen. We hadden dus de weelde van een 17 man koppige selectie. Ook de 2 jongelingen Marcus en Timo stonden hier natuurlijk weer bij. De 2 A’tjes hebben in de laatste paar wedstrijden van het seizoen bewezen dat ze goed met ons meekunnen. Dit belooft wat voor de toekomst! Onze beer en tevens sponsor van de groep vond alleen de blauwe Apollo jasjes nog niet genoeg en zorgde ervoor dat alle spelers voor de wedstrijd in een nieuwe (A)polo gestoken werden. Namens alle spelers: Coldenhoff Automatisering bedankt!

Tijdens het Rabo Apollo toernooi vond iemand het nodig om et Twidde nog een hart onder de riem te steken. Hij kotste even lekker onze kleedkamer onder, heerlijk die zure lucht in de voorbespreking van de wedstrijd, opruimen was blijkbaar geen optie. Bedankt nog, we waren gelijk wakker!

Dan de opstelling:

Wissels: Kevin, Timo, Pieter, Bjorn, Marcus & Wesley.

Ronnie geeft aan dat we qua speelstijl ons niet gaan aanpassen aan Hoek. We scoren veel en staan de laatste weken achterin beter te verdedigen. Het was in het begin even wennen om 4-3-3 te spelen maar mede door het spelen van dit systeem staan we nu in deze promotiewedstrijd. Omdat we 6 wissels hebben geeft Ronnie van te voren aan dat er sowieso 1 iemand is die niet zal spelen. Je merkt aan de spelers dat er toch wat spanning in zit, het is wat rustiger dan normaal en ook het balletje rondspelen in de warming up wil niet helemaal lukken. Robin heeft toch wat last van zijn blessure en ook Sander vind die tape om z’n enkel maar niks. Bjorn is zo van slag dat hij maar gewoon mee doet met het positiespel waardoor niemand meer weet hoe het nu precies zit. Dan maar inschieten op Samir, 40 x geschoten: 10 ballen kwijt, 1 duif uit de lucht geschoten, 20 x naast en 9 ballen in de bossen. Maar vlug naar binnen en klaarmaken voor de wedstrijd. Waar iedereen nog wel een oppepper kan gebruiken qua muziek gooit Robin er nog even een lekker slaapliedje in. Gelukkig duurt het niet lang voor dat de 3 scheidsrechters ons komen halen en na een oerkreet gaan we naar buiten. Als et twidde nog niet wakker was, gebeurde dit nu wel. Ruim 100 man moedigde ons aan en Corne en Wally stonden klaar met vuurwerk. Ook Hoek had wat supporters mee die met fakkels langs de kant stonden. Dat was nog eens een opkomst.

Dan de wedstrijd, onze captain wint de toss en besluit om te blijven staan zodat de tweede helft gespeeld kan worden richting de kantine. Hoek neemt gelijk het initiatief en vanaf de aftrap stormen ze combinerend richting het doel van Samir. Deze aanval loopt gelukkig op niks uit en Apollo kan weer rustig ademhalen en beginnen aan de wedstrijd. Hoek laat de backs redelijk vrij waardoor we zonder druk kunnen gaan voetballen. Apollo is de 1e helft heer en meester en krijgt behoorlijk wat kansen om de 1-0 te maken. Alleen moet het balletje er dan wel in, dit wil maar niet lukken door de goed keepende speler van hoek. Aan zijn postuur te zien zou je verwachten dat hij makkelijk te passeren zou zijn maar niets is minder waar. Bas, Jef en Pluus koppen, schieten en rennen richting goal.. maar na 30 min spelen staat er nog gewoon 0-0 op het bord. Hoek zet daar 1 grote kans tegenover. Een bal vanaf links word voorgegeven op de spits van Hoek en deze ervaren speler gaat richting Sam. Deze komt net op tijd uit zen goal en uit de scrimmage schiet de spits van hoek de bal net naast. Jef gaat daar in tegen vanaf rechts nog een x alleen op de keeper af en geeft de bal voor op de vrijstaande Bas. Bas twijfelt geen moment en schiet de bevrijdende treffer in het netje. Helaas stond de vlagger met zen vlaggetje de lucht in en werd de goal afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Na 45 min vind de scheidsrechter uit Gelderland het wel prima en fluit voor de rust. Voor Apollo een toch wel teleurstellende brilstand, waar misschien een 3-0 meer op zijn plaats was geweest.

In de rust is onze coach duidelijk, als we zo blijven spelen kan het niet anders dan dat we een goal gaan maken. Verdedigend staat het prima en ook aanvallend creëren we voldoende kansen. Het middenveld wint bijna alle duels en Ronnie heeft dus geen reden om te wisselen. We starten met dezelfde elf aan de 2de helft. Daarna begint iedereen met elkaar te praten over de 1e helft en dan vind Rene het wel genoeg. Hij spreekt de wijze woorden “Doe nou allemaal toch eens even rustig” Ook onze leider was een beetje gespannen ? De scheids komt ons halen voor de 2de helft, en de jacht op het bevrijdende doelpunt kon dus weer beginnen.

Zo gezegd zo gedaan gaat Apollo 2 met een goed gevoel het veld weer op. Op jacht naar die ene. Op basis van de eerste helft zou een goed resultaat toch zeker mogelijk moeten zijn. Het beeld na rust is gelukkig hetzelfde als in de eerste helft. Het hard werkende Apollo is de bovenliggende partij. We blijven kansjes creëren maar helaas krijgt het spitsentrio de bal niet achter de keeper van Hoekie 3. Heel vreemd want gedurende het seizoen gaat het onze spitsen trio vrij gemakkelijk af. Het is dan ook vaak niet de vraag hoeveel we er gaan maken maar meer hoeveel we er tegen gaan krijgen (volgens onze spitsen). Cruyf stelt: Als je 1 doelpunt meer maakt dan je tegenstander, win je de wedstrijd. Ik ben het met laatstgenoemde eens. Terug naar Apollo Hoek. Als je niet scoort, zul je nooit winnen. Hier was ook Hoek bang voor. Maar na een spannende tweede helft is het Hoek die met een nodig portie geluk op voorsprong komt in de 85ste minuut. Een diepe bal gaat richting de keeper, de spits van hoek springt, komt in aanraking met Sam “de snor” Bouyelma waarop de bal lullig de goal in vliegt. Wel of geen overtreding op de keeper? Lelijke goal of niet? Geen idee. De scheids wijst naar de middenstip en Apollo staat 0-1 achter met nog maar enkele minuten te spelen. De hoop is vervlogen en de meeste spelers geloven er niet meer in. We blijven nog wat aandringen en dan………… In de laatste 10 seconden van de wedstrijd is het????? (antwoorden naar de redactie) die een diepe bal geeft op de vertrekkende Richard Bal. Hij duikt….. raakt de bal met zijn kop en…..GOAAALLLLL. 1-1 in de 95ste minuut. Rust en Verlenging!!

Met dank aan de GoPro van Justin Schaalje ;)

Apollo is weer terug in de race. De kopjes en neusjes (Emiel) staan gelukkig allemaal dezelfde kant op. Nu lukt het wel. Kevin maakt zoals altijd in alle belangrijke wedstrijden zijn goaltje(s). Het is dan ook al snel 2-1 voor Apollo. YES!! Hierna zijn het Bikkel Sander en scherpschutter Jeffrey die op aangeven van good old Bas de K. Apollo definitief naar een verdiende overwinning schieten. Eindstand 4-1. Apollo staat volgend seizoen in de reserve 2de klasse. Knappe prestatie Boys!

Als laatste wil ik namens de leiding en hele spelersgroep nog wat mensen bedanken:

  • De mannen van het A-team, Bedankt voor de hulp en bereidwilligheid gedurende het seizoen.
  • Ronnie, bedankt voor je inspanningen als trainer en coach afgelopen seizoen. Hopelijk zien we je volgend seizoen langs de lijn.
  • Kevin, bedankt voor je doorzettingsvermogen. Succes met je blessure, bouw van je huis en veel plezier met de vrouw en de kleine.
  • Sander bedankt voor de strijd het afgelopen seizoen. (en komend seizoen J)
  • De feestcommissie en het bestuur, bedankt voor de prachtige finaledag en feestavond
  • De vaste supporters en het publiek, bedankt voor alle steun en enthousiasme afgelopen seizoen en niet te vergeten tijdens de finale.

Tot volgend seizoen mannen!

Groetjes,
Dennis © & Richard ©

Aanvullende gegevens