Als nieuwe trainer weet je dat er binnen elke vereniging een aantal gewoontes zijn welke je niet gewend bent. Dat Rohan naast voetbaltrainer ook een fervent schrijver is en elke week het verslag schreef kwam dan ook als een verassing. Tot enige teleurstelling van de spelers springt dit jaar " gewoon" weer elke selectiespeler een (aantal) keer in de pen om u op de hoogte te houden van de geleverde strijd op zaterdag. Als compromis verzorg ik de aftrap.

Nadat de spelers wekenlang hebben uitgeblonken op de Europese Costa's stond op 11 augustus de eerste training op de Zuudoek op het programma. Enigszins bijzonder was dit wel gezien de velden behoorlijk onder de droogte geleden hebben. Vanwege deze droogte was ook al duidelijk dat er geïmproviseerd moest worden in het oefenprogramma. Uiteindelijk hebben we , mede door goed werk van Mario , vier oefenwedstrijden kunnen spelen.

18-8 Hansweertse Boys 1 - Apollo 1 2-4
25-8 Rillandia 1 – Apollo 1 6-4
28-8 GPC Vlissingen 1 – Apollo 1 4-0
11-9 Apollo 1 – DWO '15 1 3-2

De selectie heeft inmiddels aardig wat wijziging ondergaan. Naast het vertrek van o.a. Peter Dekker, Winston Wleh , Dennis en Gerard de Nooijer heeft ook Jean Paul aangegeven zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Ondanks dit natuurlijk een enorme aderlating is biedt dit mooie kansen voor de jongere spelers die aan de deur kloppen en staat er wederom een prima selectie! Gelukkig blijft Jean Paul wel betrokken als elftalleider.

Apollo 1 mag dit jaar zijn kunsten weer vertonen in de 4e klasse A. Dit betekend een weerzien met vele oude bekenden en de terugkeer van een aantal mooi derby's. Voor de volledigheid de indeling:

 

Apollo '69 Lewedorpse Boys
Cadzand MZVC
Colijnsplaatse Boys Nieuwland
Domburg Patrijzen
Goes (zaterdag) Spui
Hoedekenskerke / KWD Wemeldinge
Jong Ambon Wolfaartsdijk

In de bekercompetitie is Apollo gekoppeld aan Kapelle, Meto en Rilliandia. Zaterdag 1 september 2018 stond de opening van het seizoen op het programma tegen 3e klasser Kapelle. Gelukkig kon de wedstrijd gewoon op eigen sportpark gespeeld worden, op veld 2.

Apollo kwam in de eerste helft zeer verdienstelijk voor de dag. Ondanks dat Kapelle over meer individuele kwaliteit beschikt creëerde Apollo een aantal zeer goede kansen, helaas zonder succes. Na een 0-2 tussenstand net na rust kon Apollo nog terugkomen tot 1-2. Kapelle liet vanaf dat moment zien een stap verder te zijn en liep, enigszins geflatteerd, uit naar 2-6.

Geflatteerd was de 8-0 nederlaag op 8 september tegen METO niet. Een onherkenbaar en zeer slap Apollo liet zich van kastje naar de muur sturen en verloor kansloos. Een harde maar goede les!

De bekercampagne werd afgesloten op 15 september tegen Rillandia. In de wetenschap dat beide teams al uitgeschakeld zijn kon er vrijuit gevoetbald worden. Met de verliespartij tegen METO , en het verloop van de oefenwedstrijd tegen Rillandia ( 6-4 verloren naar een 1-4 voorsprong) in gedachte stond er een gebrand Apollo aan de aftrap. Ondanks de strijdlustigheid kon er geen vuist gemaakt worden tegen een scherp Rillandia. Drie fouten aan Apollo zijde werden afgestraft en zo keek Apollo tegen een 1-3 achterstand aan bij rust. Alleen nieuwkomer Roan Kole kon Rillandia pijn doen met een mooie lob na een prima pass van Robin Braam. Na wat omzettingen kwam Apollo een stuk sterker voor de dag in de 2e helft. Rillandia werd sneller en feller onder druk gezet wat leidde tot een aantal goede kansen. Na een geweldige krachtsinspanning van Roan Kole kon Marcus Joosse de 2-3 binnen tikken. Eerder in de 2e helft werd een goal van Marcus afgekeurd voor vermeend buitenspel, hetgeen zeer discutabel was. Na de 2-3 werden de mouwen nogmaals opgestroopt en ging Apollo succesvol opzoek naar de gelijkmaker. Een aantal minuten voor tijd zorgde wederom Marcus Joosse voor een terechte 3-3 eindstand.

Apollo sluit de bekercampagne uiteindelijk af met 1 punt uit 3 wedstrijden en is dus uitgeschakeld. METO verraste Kapelle in de laatste speelronde en pakte de eindoverwinning in de poule.

Komend weekend staat de start van de competitie op het programma. In Middelburg wordt om 15:00 uur afgetrapt tegen Jong Ambon. De eerste thuiswedstrijd staat op 29 september om 14:30 uur op het programma tegen Wemeldinge.

Hopelijk tot dan!

Aanvullende gegevens