13 oktober.


Na de verloren wedstrijd van vorige week hadden we vandaag wat goed te maken tegen Cadzand wat op bezoek komt op de Zuudoek. Een ploeg waarvan we weten dat ze goed compact kunnen spelen en waarvan we ook weten dat we geduld zullen moeten hebben.
Ook deze week zal het niet aan het weer liggen, wederom was het warm en scheen het zonnetje fel. Na wat puzzelen is Jordy op de volgende namen gekomen.
Basis: Ramon, Jaimy, Justin, Robin V, Daniel, Jelle G, Robin K, Moreno, Jermaine, Roan, Jeffrey
Wissels: Marcus, Jelle K, RJ en Jochem
Nadat de 2 pupillen van de week wisten te scoren bij de Keeper van Cadzand mochten wij gaan laten zien dat we geleerd hadden van vorige week.

 

De eerste paar minuten begon Apollo goed waarbij er ook kansen werden gecreëerd. Jelle G zette de aanval goed op en kreeg de kans om de bal op goal te schieten, helaas doet hij zichzelf hier te kort. Hierna volgde er nog een paar kansen maar helaas ging de bal niet tegen het net. Tot in de 23e minuut. Robin K ziet Roan diep gaan en steekt hem goed weg, waarbij vervolgens Roan de bal goed meeneemt en de bal hard tegen het net aan schiet.
7 minuten later is het diezelfde Roan die Jermaine diep ziet gaan en de bal goed meegeeft, Jermaine kan alleen op de keeper af. De verdediger van Cadzand dacht hier alleen anders over en vloerde Jermaine in de 16, penalty! Tot iedereens verbazing trok de scheidsrechter geen kaart, dit kon ook niet want deze lagen nog op de andere helft, maar ook bij ontvangst van zijn kaarten hield hij ze op zak. Moreno ging achter de bal staan en schoot de penalty feilloos binnen 2-0. Apollo bleef kansen creëren en dit resulteerde weer in een mooi doelpunt. Jermaine kreeg de bal na een goeie actie en zag zijn broer Moreno vrij lopen bij de 2e paal, na een goeie bal schoot Moreno zijn 2e van de middag binnen. Met een 3-0 tussenstand gaan we de rust in.


In de rust word verteld dat we onszelf te kort doen met 3-0 en dat we er nog wel een schepje bovenop mogen doen, met deze instelling gingen we dan ook de 2e helft in.
We beginnen meteen goed in de 2e helft en dit resulteert na 10 minuten dan ook in een doelpunt. Roan komt goed door en in plaats van de bal zelf tegen het net te schieten geeft hij de bal af aan Jeffrey die voor zijn 1e van de middag tekent 4-0. Hierna volgt een wat rommelige periode waarbij passes net niet aankomen of een tegenstander die in de weg stond, maar ook erg vervelend was met smerige overtredingen waardoor Robin V het veld moest verlaten en werd vervangen door RJ. Even later kwam ook Marcus in het veld voor de moegestreden Roan. Lang leek het er op dat het bij 4-0 bleef totdat Jelle G, die een hele goeie wedstrijd staat te voetballen dacht dat er nog wel eentje bij kon. In de 88e minuut ziet hij Robin K vrijlopen en geeft de bal goed aan hem mee die vervolgens de eindstand op 5-0 bepaalt.


Al met al een goede wedstrijd waarin we onszelf wel te kort doen door er niet nog meer te scoren. Toch hebben we kunnen laten zien dat het een incident was van vorige week. Volgende week mogen we het opnieuw laten zien, dit keer een uitwedstrijd tegen MZVC. Om 15:00 trappen we af op sportpark de Veerse Poort.
Hoe deze wedstrijd zal verlopen kunt u lezen in het verslag van onze man of the match Jelle Goeree.


Gr Justin Schaalje

Aanvullende gegevens